Mi az esti és nappali tagozat közötti különbség?
Alapvetően az Elte Programtervező informatikusi Szakára akarok jelentkezni pótfelvételi keretében és a kérdésem az lenne hogy mik azok a különbségek esetleg negatívumok pozitívumok, amik tapasztalataitok, gondolataitok alapján az egyik illetve másik mellet illetve ellen szólnak ?
.. valamint esti képzésen menyire változik meg a képzési rendszer vagy az órák száma a nappali tagozathoz képest ?
Nem kell ehhez honlap, majd leírom én (bár ez az én iskolámra vonatkozik, iskolánként akár változhat).
- a tanítás délután 3-tól kb. este 8-ig tart, heti kétszer
- a tanítási napokon ált. 7 óra van, gyakran duplák (matek-matek/angol-angol)
- negyedévente vizsgát kell tenned minden tantárgyból, ez egy tanévben hármat jelent, az első novemberben (írásbeli), a második januárban/februárban (írásbeli és szóbeli), a harmadik pedig májusban/júniusban (írásbeli és szóbeli)
- gólyatábor nincs, de szoktak szervezni egy-egy kirándulást
- ugyanolyan diákkedvezményekre vagy jogosult
- esti tagozatosként nem tudsz diákmunkát vállalni (ez mondjuk hátrány)
- hétfőnként korrepetálás van matekból, ha valaki lemaradna
- az oktatás minősége a suli nappali tagozatán erősebb, de az esti is ad egy alapvető tudást
- időnként becsúszhat egy-két dolgozat, de többnyire egy magad kell felkészülnöd a vizsgákra, a tanár leadja az anyagot, a többi rajtad áll (de szerencsénk, hogy nálunk van osztályközösség, segítjük egymást, és a tanárok is elnézőek velünk szemben)
- nagyok lehetnek a korbeli eltérések, nálunk én vagyok a legfiatalabb, vannak nálam egy-két évvel ill. egy-két évtizeddel idősebbek is, de nincs klikkesedés, mindenki jóban van mindenkivel, időnként szervezünk sulin kívüli programot, tehát nálunk ez nem számít problémának
Mindez a Kőbányai Szent László Gimire vonatkozik, nyilván nem minden esti tagozat néz ki így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!