Az SNI minek minősül (hátrányos helyzet/fogyatékosság/egyéb) és mennyi többletpont járt érte?
hát a hátrányos helyzet szerintem az anyagi javakra vonatkozik.
a pont az minden egyetemen más szerintem. de jár érte biztos.
Az SNI-ért 40 pont jár...
Mindegy hogy hány darab "fogyatékosságod" van belőle....
gondolom diszlexia miatt vagy felmentve. Kikerestem, hogy most mi szitu ebben az esetben, hülyeséget nem akartam írni.
felvi.hu-ról:
"A fogyatékosság miatt 40 többletpont jár minden alapképzésen, egységes, osztatlan képzésen, illetve felsőfokú szakképzésen. A hatályos jogszabályok szerint fogyatékossággal élő az a jelentkező, aki testi (gyakori jellemzője a bénulás, végtaghiány, görcsös túlmozgás), érzékszervi (hallássérült, látássérült), autista, beszédfogyatékos vagy megismerés és viselkedés fejlődési rendellenességgel élő (teljesség igénye nélkül fontosabb és ismertebb részterületek: diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, diszortográfia, hiperaktivitás, figyelemzavarok). Amennyiben a jelentkező nem fogyatékosságot, hanem kizárólag tartós betegséget (pl. cukorbetegség, szénanátha, ételallergia) igazol, többletpont nem adható."
ezeket igazolni is kell a megfelelő papírokkal persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!