Van még esélyem a diplomára?
Isamereteim szerinmt a mai rendszerben ehhez újra le kellene érettségizned!
Az viszont ne keserítsen el milyen voltál a középiskolában, én két egyteemen végeztem, egyiket kitüntetéssel, másikat jelessel, pedig aztán a gimi legrosszabb tanulója voltam kb :-)
Tudod középiskolai tanulás is egy dolog meg az egyetemi is egy másik dolog .... és nem egy ilyen ismerősöm van, aki hasonlóképpen járt.
Viszont a bekerülés számodra nekem elképzelhetetlen főleg ha még nincs is semmilyen alapdiplomád.
Ismeretim szerint így 34 évesen is újra érettségi kellene, ami tiszt avicc, de én is így jártam, ezt mondták, ezért nem kezdtem el egy másik szakot. Idióta egy rendszer ez a mai, de nagyon.
Szia!
Én két éve érettségiztem, most fogom elkezdeni az egyetemet egy felsőfokú szakképzés után. A két év alatt eléggé beleástam magam a hazai felsőoktatásba, és azt kell, hogy mondjam: nem kell újraérettségizni a régi rendszerben érettségizetteknek - maximum, ha javítani szeretnél, vagy a szakhoz szükséges az emelt szint -, nem évül el a mostani rendszerben az érettségi.
""Régi típusú" (2005 előtti) érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők esetében a tantárgyi vizsgák automatikusan középszintű érettséginek minősülnek, az érdemjegyek az alábbi százalékos teljesítménynek felelnek meg:
jeles (5) 100%,
jó (4) 79%,
közepes (3) 59%,
elégséges (2) 39%." (www.felvi.hu)
Itt van a mostani felsőoktatási felvételi tájékoztató netes változata, itt megtalálsz minden információt:
Az meg, hogy milyen szakot érdemes tanulnod... Fontos lenne tudni, hogy mely tárgyakat szeretted a középiskolában, és úgy általánosságban milyen területek érdekelnek. Van-e valamilyen szakma, amit szívesen elsajátítanál?
Az is egy fontos szempont, hogy helyileg hol szeretnél tanulni - melyik városban, és azt is el kell dönteni, hogy vállalni tudod-e a nappali képzést, vagy maradnál a levelezőnél. Levelező képzések esetében igencsak ritka az államilag finanszírozott képzés - bár előfordul, leginkább vidéken.
Általában a fővárosban nehezebb bejutni a nevesebb egyetemekre és szakokra, vidéken a pontszámok többnyire alacsonyabbak.
Ezen tényezők tudatában lehet szerintem képzést választani.
Én 27 vagyok, nekem is ujra kell érettségizni..
De nemolyan veszélyes mint hangzik, ha nem tudod, huzol másikat aztán kész vagy otta pótérettségi 2 hét mulva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!