Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biológia és kémia emeltre...

Biológia és kémia emeltre milyen könyveket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Már érettségiztem, így nem tudok faktra járni, de az egyik ismerősömtől kérdezhetek, ha nem értek valamit :D

Az lenne a kérdésem, hogy milyen könyveket ajánlanátok a felkészüléshez (szóbelire, írásbelire, gyakorolni, stb)

Köszi :)

2012. júl. 23. 21:31
 1/2 anonim ***** válasza:

kémiára tudom ajánlani a mozaikos könyveket, ötösöm lesz kémiából, meg a villányi attila felkészítő a kétszintű érettségire

bioszból nem tudok segíteni de állítólag abból is jó a mozaikos, meg tesztekre szerezz vkitől feladatgyűjteményt

2012. júl. 24. 06:19
 2/2 anonim ***** válasza:

Látom gyakran ezt a kérdést. Szerintem könyvből nem lehet felkészülni az érettségire. Tegyük fel, valaki elkezdi tanulni a mozaikos könyvet. Annyi felesleges info van benne, tele van félreérthető dolgokkal, amit csak úgy ért az ember, ha egy normális jegyzetből megtanulta, egyes fontos részeket alig hangsúlyoz és még elírások is vannak benne. A teszt részében találtam hibát anno, pedig nem sokat forgattam.

Mi Lénárd könyvét használtuk(de csak kiegészítésnek). A 10.-es elég jó, ajánlom gergelytibor.hu-n a kiegészítéseket. Viszont 11.-től a biokémia és az embertan némi magyarázást igényelne. A könyv hiányos.A genetikáról nem is beszélve. Ajánlom az ötösöm lesz genetikából című könyvet gyakorlásnak.

Kémiából kikölcsönöztem 5 könyvet, és úgy haladtam az anyaggal hogy mindet elolvastam, ami az egyiknél hiányzott a másikban megtaláltam. De ez csak közép szinten..

Emelt biosznál ha tudsz mindent egy stabil jegyzetből, akkor is képes vagy 50%-ot írni. Az emberek nagy részének nincs logikája, legalább akkor a jó jegyzet legyen meg. Ha nincs esze legyen notesze, hirtelen ez jutott eszembe. Tisztelet a kivételnek.

2012. júl. 24. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!