Melyik egyetemeken, főiskolákon lehet fizetősről támogatottra átmenni? Minimum hány félév és milyen eredmények kellenek?
Vagy ezt minden intézmény másképp kezeli? Pótfelvételizni szeretnék, és reménykedem benne, hogy elég jól tudok teljesíteni majd az első évben, hogy át tudjak menni támogatottra. Ilyenkor egyébként "csak" azt a (szerencsés esetben) négy államilag támogatott félév dupláját, tehát négy évet kell majd ledolgoznom Magyarországon?
Én konkrétan most a Kaposvári Egyetemre, az állattenyésztő mérnöki szakra lennék kíváncsi.
Akkor van lehetőséged átmenni, ha van a szakodon amúgy államis képzés is.
Minden második félév végén szokott lenni egy átsorolási procedúra és a legrosszabbul teljesítő államisok helyére átvesznek költségtérítéseseket. A pontos számokról, arányokról a leendő iskolád TVSZ-ben (tanulmányi és vizsgaszabályzat) olvashatsz. Ezt tuti megtalálod az egyetem honlapján.
Amit a többiek írtak az mind igaz!
viszont azt is hozzátenném, h nem olyan egyszerű átkerülni. 3 évet elvégeztem már költségtérítésesen, most jön majd a gyakorlatom, és mindíg kértem az átsorolást 2. félév végén, de eddig még sohasem sikerült, hiába volt jó az átlagom... :/ sőtt nálam sokkal jobb átlagúak sem kerültek át. Ezt nagyon felháborítónak tartom, mikor nagyon jól tudom azt is, h vannak olyan államis hallgatók akik egyáltalán nem érdemlik meg!! (PÜ, SZF)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!