Tanárnak, vagy buszvezetőnek olcsóbb tanulni?
Busz jogsi GKI-val együtt és sofőrkártyával közel egy millió forint.(900 körül,ha ügyes vagy)
Add össze: 160 ezer a "B"kategória hivatásos orvosival(102-es kód,jó esetben megkapod) utána csinálhatod a "C" kategóriát,az nekem 250 ezer körül állt meg(nem buktam,csak egyszer rutinból) közben nem árt megcsinálni egy PÁV II-t is,hogy egyáltalán alkalmas vagy-e buszvezetőnek(szállíthatsz-e személyt) ez nekem olyan 20 ezer volt utazással.Aztán "D" kategória,az is olyan 250 vagy kicsivel felette.(egy forgalmi pótvizsga tavaly 28 ezer körül volt,nekem nem kellett.kopp-kopp...)
Ha ez megvan,jöhet a GKI vizsga(tanfolyam nyilván előtte;GKI kártya nélkül már sehova se vesznek fel) az 160-170 ezer felénk,ha megbuksz akkor 35 ezer a pótvizsga.
Sofőrkártya is 10 ezer körül van.
Ha elkezdesz dolgozni,onnantól nincs hétvégéd,nincs rendszeres életritmusod általában,jó esetben(mint például én) kelhetsz hajnalban és hajnalban indulhatsz dolgozni és este későn érsz haza és az egész ott töltött napodból elszámolnak majd(azaz kifizetnek) kemény 8 jobb esetben 9 órát.
Én napi 14,5 órát vagyok ott,nem vezetem végig,de haza jönni nem tudok,nap közben van "pihenőm" és én még jól járok,mert ebből az időből elszámol 8,5 órát.
Szóval mehetek heti 5 nap általában,mint mindenki más,csak annyi,hogy én hajnal háromnegyed 5-től este 9-ig nem vagyok otthon.
De gondold át :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!