Mi a véleményetek a pontokról?
MI a véleményetek?... egy példa erejének... az a szak ahová jelentkeztem, az évenkénti visszamenőleges ponthatárai így alakultak
2009 - 288
2010 - 294
2011 - 291
És az én pontjaim száma 314 pont!
Beleszámítva azt is, hogy eltörölték a gazdaságis támogatást ezen az egyetemen, elképzelhető, hogy elegendő lesz a pontom? ... mégis csak 13 pont különbség ...
314-291=23
314-294=20
314-288=26
sehogy se jön ki a 13 pontkülönbség
Arra a karra ugyanannyian jelentkeztek, mint tavaly, de olajmérnöknek hogyan jelentkeztél, mert ahogy látom az mesterképzés....
egyébként a 240-re feltolt ponthatárnak az volt a lényege, hogy aki ennyi pontot nem szedett össze, annak igazából nincs mit keresnie egy egyetemen/főiskolán, s szerintem így se olyan magas, mivel már tavaly se nagyon voltak ezalatti ponthatárok...
Ezért nem fogja annyira meghatározni az éves pontok alakulását, hisz úgyis a férőhelyek ill. a jelentkezők pontjai döntenek. Tavaly hiába volt 291 a ponthatár, most úgy látom 100 a keretszám, ha ebből mondjuk 90-en 350 pont felett felett jelentkeztek, akkor gázban vagy.
sza igazából felesleges a tavalyi ponthatárokat hasonlítgatni.
Így már értem.
Az olajmérnököt csak a későbbi szakosodásra értettem, persze most csak a műszaki foldtudományi alapszakra jelentkeztem.
Hát nagyon remélem, hogy most nem csupa 350 pontos agytröszttel leszek körülvéve...
De ugye változtatni már úgy sem tudunk... igazából ez a hasonlítgatás is csak arra volt jó, hogy nagyjából próbáljam magam megnyugtatni... de szerintem ez minden hasonló helyzetben lévő emberrel így van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!