Mire jelentkezhetek még BA után, ami ingyenes?
szóval most 2.éves fősulis vagyok,szeretem amit tanulok,de attól tartok mégse választottam jól...mostmár nem hagyom itt,1 évet még kihúzok..lehet ezért sokan elítéltek...
szeretnék még majd egy valamilyen képzést/szakot elvégezni a diploma után,ami talán piacképesebb.
tudom,más ezt fordítva csinálja(először pl.fsz-képzés utána diploma..) -jogosan,csak érettségi után én tovább akartam tanulni....:O
kicsi volt az önbizalmam,nem mertem nagyon álmodni,de mivel humán beállítottságú vagyok,viszonlyag szűk volt a mozgásterem szakok tekintetében.
szóval ha ezt elvégzem, mit választhatok még ingyenesen?elvileg 12 félévet támogat az állam.de mégegy BA-t már nem végezhetek.egy felsőfokú szakképzés még belefér?
úgy tudom nem, mert már van egy alapdiplomám...de nem mindegy az államnak h.milyen sorrendben végzem?vagy az FSZ nem is számít a 12 félévbe??
egy MASTER az még mehet államilag finanszírozottan-ugye?
esetleg egy OKJ-s képzés?de akkor meg már a korom miatt nem lehet..az ugye 23 éves korig lehetséges..
magyarul ha van egy BA-m, akkor kizárólag még egy MASTER-re mehetek ingyen??semmi másra?és akkor már nem is érvényes h.12 félévet kihasználhatok..mert MA-val együtt is csak 10 félév "használódik" el..//illetve nekem 10 mert a mostani szakon az első 2 félévem ktg-s volt...//
bocs ha túlbonyolítom,de annyira kétségbeejtő a mai világ,mindenképpen szeretnék még tanulni valamit.:(meg sokminden érdekelne is,dehát nem ártana ha nem szakadnék bele anyagilag...jó lenne tudni mik a lehetőségeim??:)
Szerintem erdemes lenne MA-t csinalnod, mert BA-val onmagaban semmire sem mesz, ha csinalsz melle egy OKJ-t, akkor sem mondhatod, hogy de, van egy diplomam is..vagyis mondhatod persze, de semmire nem megy vele.
Mit tanulsz, es hol? Masterre masik suliba is jelentkezhetsz, es tobb lehetoseg van attol fuggoen, mi volt az alapszakod.
Szegeden andragógia.
tetszik a szak,érdekesek a tárgyak,és nem is hasztalanok.
de sajna itt csak művelődésszervező szakirány indult.
sokkal több pontom is lett,mint amennyivel bekerültem,mert bátortalan voltam jobb szakokat megjelölni..
igazából tanulunk a másik 3 szakirány tárgyaiból is sokat,engem valójában a személyügyi szervező vonzott volna.de az itt nem volt,és nekem fontos volt Szeged:(
szóval vonzana a HR,pszichológia.de sokféle FSZ-képzés is tetszene,amiben el tudnám magam képzelni.
Pécsen van EMBERI ERŐFORRÁS TANÁCSADÓ master,de az tőlem jó messze van km-ben.most nyáron voltam egy intézmény humánpolitikai osztályán gyakorlaton,tetszett is,de ehhez is még pl.nem ártana egy munkaügyi képzés akár FSZ..
szóval a diplomámmal az lesz a baj,h.hiába tanultam az engem érdeklő szakirányoknak megfelelő tárgyakat,mégiscsak művelődésszervező lesz a diplomában.(
ezt akarnám valahogy "korrigálni"...
nekem a műv.szervezéssel sincs gondom,de ez kevés lesz, ha majd állást akarok találni.(
Úristen, ez tényleg jó bonyolult:D
Egyébként való igaz, az OKJ-sek között nagyon sok jó képzés indul, kár, hogy van korhatár):
Én is másodéves vagyok, és én is gondban vagyok. Én úgy tervezem, hogy levelezőn csinálom meg a mesterképzést, mert támogatja az állam; közben munka.
Találtam Neked is valamit:
Remélem megnyitja :D
Szóval Pécsett is indul ez a Humán erőforrás képzés államin, levelezőn. Ha ez érdekel, szerintem érdemes belevágnod - már csak azért is, mert a mesterképzéseken kívül mással már nem nagyon tudunk próbálkozni.
szia!köszi!én is gondolkodom a master LEVELEZŐN..amúgy te is andragógia szakos vagy??tudok a pécsi emberi erőforrásról is,meg ugye a gödöllőiről,és borzasztóan érdekelnek is.de Pécs elég messze lenne nekem.majd vagy levelezőn próbálkozom,vagy bevállalom nappalin.de amúgy nem is mindig indul+8xos a túljelkentkezés...
szóval nehéz,egyelőre próbálom ezt tisztességgel végigcsinálni,mivel tetszik is ez nem lesz nehéz,és utána próbálom magam valahogy "piacképesé"tenni.)
köszi a segítséget,támogatást..:))
Szija, előző vagyok. Nem, én magyar szakos vagyok, talán egy fokkal "rosszabb":D Amikor valaki meghallja, rögtön a fejéhez kap, hogy mi lesz belőlem, ha ilyen szakot végzek..mondhatom, kellemes..:D Én nyelvész leszek, manapság nagy rájuk a kereslet, csak ezt sokan nem tudják; de nem érdekel, mondjanak, amit akarnak, nekem ez tetszik, engem ez érdekel(:
Úgyhogy Téged is arra buzdítanálak, hogy ne érdekeljen, mit mondanak mások, úgy szervezed az életedet, ahogy te szeretnéd és tudod(:
Azt is mondják sokan, hogy a levelező könnyebb, mint a nappali, illetve hogy nem egyenértékűek. Nos, ebben nincs tapasztalatom, de ha valaki munka mellett szeretne diplomát szerezni, annak ideális a levelező, és szerintem inkább becsülendő, nem lenézendő.
Azt hiszem, érdemes belevágnod, tanulás mellett is lehet dolgozni, Pécs pedig jó hely:P Én is majdnem oda mentem, 2. helyként jelöltem meg(:
köszönöm a biztatást..azt hiszem meg is próbálom majd,de azért ha el tudnék helyezkedni a diplomámmal annak is örülnék,mert szívesen csinálnám,bár a kereslet rá sajna most nem túl nagy.hiába a lelkesedés..
azért gondoltam ezt a MASTER-t hozzávenni,mert ez összhangban is van a BA-mal,+érdekel is!és talán egy fokkal piacképesebb..
amúgy én is sok sikert kívánok neked!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!