ELTE-TTK-Földrajz?

Figyelt kérdés
Mennyire tudok vele elhelyezkedni külföldön, ha a nyelviszintem is megfelel az ottani elvárásoknak? (Anglia, Olaszország, Spanyolország, Franciaország,USA)
2012. júl. 15. 16:17
 1/9 anonim ***** válasza:
ELTE-sel nem sokat
2012. júl. 15. 23:11
 2/9 anonim ***** válasza:
Dehogynem. Az ELTE-t sokkal több helyen ismerik és jobban ELismerik külföldön, mint a többi magyarországi egyetemet. Egyébként pedig szakirányi végzettségtől függ. Illetve nem kettes-hármassal kell végig "túlélni" a képzést.
2012. júl. 16. 15:10
 3/9 anonim ***** válasza:
15:10 Ebben tévedsz, elvakult vagy és nem látod a fától az erdőt. Az ELTE-nek már csak a neve nagy, habár már az se nagyon, sorra jönnek el onnan az emberek, és nem azért mert olyan nehéz, hanem mert álításuk szerint gagyi a képzés és rossz a társaság. Ezt ők mondták.
2012. júl. 16. 15:11
 4/9 anonim ***** válasza:

15:11

Talán Te is ELTÉs vagy? Mert az "ismerősöm ismerősének az ismerősétől" hallott véleményeknek nem nagyon hiszek.

A TTK-n eltöltött 4 félévem alatt nem tűnt fel sem az, hogy drámaian lecsökkent volna a létszám, ahogyan Te is írtad a tömeges elvándorlást, és az sem, hogy rossz lenne a társaság.

2012. júl. 16. 22:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok ELTE-s (hála az égnek, nem is jelöltem meg, nem vágytam pestre). Ez nem az ismerőseim ismerősei véleménye, hanem rengetek közeli ismerősöm van a szakon, akik onnan jöttek át. Az, hogy neked nem tűnt fel, az nem csoda, hisz nem látsz bele csak a saját évfolymaodba, sőt, még az se biztos...
2012. júl. 16. 22:17
 6/9 anonim válasza:
Szia! Az elte sok hippiből áll aki azt sem tudja mit kezdjen az életével, így a társaság ócska. Az IK-n van néhány értelmes ember. Elhelyezkedni nehéz, max mész valami minisztériumba aktát tologatni mint a többiek. Tanárok a földrajz szakon nem értenek semmihez, szerintem egyik se dolgozott életében egy percet se rendes munkahelyen, középiskolás fizikát matekot nem ismerik, és rohadt beképzeltek. Csak magoltatnak olyat amit ők sem értenek vagy rég elavult. Felejtsd el. De ha hippi vagy jó. amúgy jó lenne a szak csak a tanári gárdát kéne lecserélni olyanokra akik életképes anyagot tömnek beléd. Több térinfo, geoinfo, stb... ja és eltének neve nincs külföldön.
2013. jún. 21. 11:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Ekkora sületlenségeket írni, mint az előttem lévő. Talán savanyú a szőlő?

Az ELTE-nek igenis van hírneve külföldön is.

A legjobb hazai egyetem, ( forrás: [link] )

tavaly pedig a világ legjobb egyetemeinek szokásos éves listáján szintén az ELTE, történetesen a TTK nyerte el a legjobb helyezést az itthoni egyetemek közül. ( forrás: [link] )

A többi hülyeségre, amit írtál, inkább nem reagálok. Nem süllyedek le a szintedre.

2013. jún. 23. 23:49
 8/9 anonim válasza:

Szia!

Hát minden egyetem-foiskola valamiben a legjobb az országban. Az elte magoltatásban, a bme oktatásban stb... Ezen lehet vitatkozni.

Az elte ttk-n vegeztem most bar nem foldrajzon de szorosan hozza kapcsolodo foldtudomanyok egyiken, es sok geografus valamint foldrajzos ismerosom volt, van, toluk tudom mi a helyzet. Es ultem neha veluk eloadasokon, eleg sokat vegigszenvedtem. Igazabol nem erdekel ki hova megy, es ki mit tart sokra. Az biztos h a gyerekemet nem engedem az eltere szivni magaba a marhasagot. Mellette egy masik egyetemet csinalok (bme), jovore vegzek, es hatarozottan ertelmesebb az egesz rendszer. Na csako.

2013. júl. 6. 15:04
 9/9 anonim válasza:

A kérdés már jó pár éve fel lett téve és szerintem azóta sem változott semmi.

Azoknak írom ezt a választ akik most gondolkodnak a földrajz szakon és olvassák ezt a bejegyzést.(selbstverstandlich)

Ha rövid választ vársz, tessék: Keress vmilyen hasznosabb szakot!

A ponthatár a minimumhoz közeli: 320-340 körül. Én felemelném min. 380-ra, nem a szak nehézsége, hanem a tömeg miatt ami ide jön.Ennyi geográfusra nincs szükség.Aki itt van látja azt, hogy azok akik csak azért jönnek, mert kell egy diploma, hogy ezzel is kipipáljanak vmit a saját és a társadalom szemében, aminek semmi jelentősége, azok jobb esetben gyorsan kihullanak, mondjuk az 1. év végére. Aki nem ide való úgy gondolom hulljon ki már az 1. félévben, de mivel csak 19 kredit volt nekem a teljesítendő és mindenkinek (szab.vál.-okat nem számítva) az évfolyamomban, így az első vizsgaidőszak viszonylag túlélhető.(megjegyzem itt is voltak akik fenn akadtak a rostán, ők a szerencsések).

Kicsit pontosítok, mi is folyik az elte geográfus szakán a való életben:

Fölösleges szócséplés, triviális, hétköznapi dolgok ismertetése "geográfus szemmel" (amikor éppen vmi tényleg magától értetődő dolgot próbálnak eladni nekünk oktatás címszó alatt, ezt a marketing fogást probálják használni).

Beismerem vannak hasznos órák pl.:Területi egyenlőtlenségi mutatók, táblázatkezelés (excel mind2), Távérzékeléssel/GIS-sel kapcsolatos tárgyak. KÁR,hogy ezekből nagyon kevés van!, népesség és település földrajz (pl.:városok fejlődése, népesség vándorlási elméletek, stb.) Anno volt egy Nemzetközi Információs rendszerek nevű órám Nemes Nagy tanár úrral.Elismerem jó fej az öreg.De kérem mélységes tisztelettel, menjen már haza a nejéhez és

kezdje el élvezni a nyugdíjas éveket, mert ő már szinte meg sem próbál tanítani!

1. óra NIR: NA gyerekek félév végén lesz egy beadandó, arra fogtok jegyet kapni, addig is arról fogunk beszélgetni. MI VANNNN? Na képzelheted mennyit tanított.Az órák időtartamának 85%-ban nem is a beadandóról, hanem tök random témákról beszélgetett az elsősorban ülő lányokkal.

Középiskolában azt gondoltam, ezt a tanárok csak gimnáziumban(és általánosban) remélhetőleg nagyobb részt csak a helyettesített órán engedik meg maguknak.

Hát NAGYON NEM !

A tanárúr tartott még egy másik órát is: Statisztika

szintén hasznos tantárgy, leadta a szükséges anyagot, de én kérek elnézést, hogy a p***-ba lehet az,hogy azt az anyagot amit 4 órán keresztül adott le (értsd: 4x1,5, mivel az órák másfél órásak), lelehetett volna adni a jópofáskodások nélkül 2x1,5 órában.

Volt egy másik tanárom is, ő a Hazai információs Rendszereket oktatta.Értett a témához, szint úgy, mint az előbb említett tanár, DE míg az előbbi legalább érthetően képes volt fogalmazni addig ez mire a mondatai végére ért, elfelejtette hogy kezdett bele, képzelheted milyen szerencsétlenül nézett ki.

Telbisz Tamás, Bíró Tamás, Karácsony Dávid nagyon jó tanárok, hasznos tárgyakat, jól oktattak, innen is köszönöm nekik.

Még nem diplomáztam le ezen a szakon, de meg lesz és mennék msc-re is, nem volt még tárgy amiből meghúztak volna, szal az ilyesféle elméleteket még most gyökerüknél szeretném megragadni.

Véleményem szerint mindenképpen kellene matek I és II az első 2 félévben, illetve ugyan ekkor Kémia I és II.Az alapszak második félévétől GIS I, II, továbbá szakirányválasztáskor már ott kéne legyen lehetőségként a GEO-informatikus szakirány, mivel a legnagyobb karriert (ezzel a diplomával) állítólag ma ezzel lehet befutni itthon és külföldön egyaránt, ezzel karöltve pedig a programozás oktatása is fontos lenne szab.vál-ként. Szab. választható tárgy kéne legyen INGYENESEN több idegennyelvi kurzus is, kredit ellenében természetesen. (BME ezt már úgy tudom megoldotta)

Remélem egy kis fejtágításnak hasznos volt amit írtam.(közel egy órát szántam rá)

Remélem azt is, hogy segített.

Sok szerencsét a továbbiakban!

2017. okt. 15. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!