Van valamilyen egészségügyi alkalmassági fogorvosira?
Köszi...
Tompalátásom van, ugye ez sem kizáró ok?
Minden álmom, hogy fogorvos legyek! :(
Sok helyen olvasgattam, de mindenhol csak azt találtam, hogy olyan szakmában nem dolgazhat egy tompalátó, ahol szükség van a térlátásra, pl. közlekedés, magasban, stb...
Valaki erősítsen meg abban, hogy lehetek fogorvos! 6 éve ez az álmom, semmi más szakmában nemt udom elkézpelni magam! :(
És az egyik szemem szemüveggel 100%-os, a másikkal is elég jól látok, mivel volt kezelve, csak a térlátásom nem alakult ki.
Valaki? :(
Bár biztos választ én sem tudok, ezt talaltam neked
"Alkalmassági vizsgálat
A háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi tevékenység további feltétele, hogy csak akkor kezdhető meg és folytatható, ha az előírt alkalmassági vizsgálat alapján az orvost alkalmasnak minősítik a tevékenység ellátására. Az orvosnak egészségi, mentális és fizikai állapotára tekintettel az adott tevékenység végzésére képesnek és alkalmasnak kell lennie (munkaköri alkalmasság)
(...)
Az orvos alkalmas, ha nem szenved a 40/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet mellékletében meghatározott egyik betegségben sem (pl. nincs keresőképtelenséget eredményező fertőző betegsége, eszméletvesztéssel járó, gyógyszerrel biztonságosan nem karbantartható állapotban, nem áll fenn súlyos és nem korrigálható látásromlás vagy hallásromlás)."
Ez a rendelet itt érhető el:
Én ahogy igy elolvastam ezt a mellékletet, szerintem a látásromlás azt jelenti ha valaki nem lát jól azaz gyengénlátó vagy vak.
Szerintem a te esetedben nem ez van. Szerintem te nagy eséllyel átmennél az alkalmasságin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!