Gépészmérnök képzés. BME vs SZIE?
A bme-szie tanterv nagyrészt megegyezik, bár a szien több gyakorat van.
Egyébként ezek már évtizedes együttműködések, a 3 dékán évente tart találkozót, legalábbis a miskolci kar hök honlapja szerint, volt ott erről egy hír.
Annak a sulinak vannak/voltak nagy koponyái. Kevesen tudják, de egy volt tanára a karnak (akkor még Pesten volt) 56-ban diszidált, és ő is részt vett az Apollo program holdautójának megtervezésében, a főtervező is magyar volt. Meg egyéb szabadalmak is származnak ottani profoktól, olyanoktól is akik máig aktívak. Na de ez csak érdekesség volt:)
Akinek szimpatikus menjen oda, nem lesz hátránya. Közel van Pesthez, ugyanakkor nyugodt, csendes helyen van.
Aki a SZIE-re megy az hüly.e, aki meg az BME-re az k.va okos. Mégis mit vársz mit fog mondani egy BME-s hozzászóló? :) (A BME is ugyanolyan sza.r mint a többi suli, csak kapsz egy kis egót)
Nem az számít, hogy hol végeztél, hanem hogy mihez értesz.
Szia!Nos,én BME-re járok gépészmérnökre,SZIE-n pedig mechatronikai mérnökre(nem egyszerre persze,az egyik mindig passzívon van). Természetesen a híre a BME-nek a jobb,és a cégek,amikor embereket keresnek,nem nagyon ássák bele magukat az egyetemek történetébe,oktatásába.Annyit tudnak hogy BME>összes többi egyetem,és ha ugyanolyan kompetenciákkal rendelkező SZIE-s illetve BME-s emberek közt választhatnak,nagy valószínűséggel utóbbit fogják .Viszont ez csak elfogultság,berögzültség,nem a SZIE-t minősíti igazán.De ettől függetlenül ahogy korábban is írták,a ME-vel és a SZIE-vel EGYÜTT ranglistavezetők,tehát egyáltalán nem rosszabb a képzés itt,Gödöllőn se.Sőt!Például a mechanika tárgyak Gödöllőn jóval nehezebbek,itt tanít pl. Csizmadia Béla is,akit országosan elismernek,folyamatosan kitüntetik,és ő írja azokat a jegyzeteket,amikből a BME-n is tanítanak.Arról nem is beszélve,hogy a légkör Gödöllőn ezerszer jobb,az embernek sokkal több kedve van itt tanulni,mint BME-n.Tősgyökeres pestiként sokkal jobban szeretek SZIE-re járni,mert a tanárok,diákok,felsőbb évesek,mindenki sokkal de sokkal segítőkészebb,kedvesebb.És lehet ám Gödöllőről is feljárni Pestre szórakozni,stb,nincs messze,fél óra vonattal!
Tehát én összességében Gödöllőt ajánlom,itt kevesebb agybajod lesz(de színvonalas,elismert diplomát kapsz)!
Köszi szépen a választ. Igen, Csizmadia neve nekem, mint laikusnak is rémlik :)
Amúgy pont Pest és Gödöllő között lakok, mondjuk szórakozni szinte mindig Pestre járok :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!