Gimnázium vagy nővérképző?
Figyelt kérdés
Most végeztem el első évemet gimiben,e ez idő alat rájöttem,hogy nőgyógyász szeretnék lenni,ezért most nemtudom h jó ötlet lenne elmennni messzire tanulni egy nővérképzőbe hogy jobb alapokat kapjak, vagy esetleg ha egy kicsit nehezebb is lesz gimiből de megtudom csinálni ... Szerintetek melyik a jobb ?Menjek vagy maradjak ?2009. júl. 10. 11:09
1/8 anonim válasza:
Én eü.főiskolára jártam,a gimnazisták az első évben szenvedtek amig megtanulták a szakmai nyelvet,ápolástant stb.viszont úgy tudtak magolni,ahogy az eü.szakközepesek csak kevesen.Az orvosin elég sok magolni valód lesz,de ha az egészségügyhöz közel akarsz kerülni,próbálj a nyári szünetben valami segédápolói munkát vagy más munkát keresni kórházban.Sok sikert!
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, h válaszoltál !:) Anyukám nővérke kórházbn dolgozik ,majd megbeszélem vele ... köszönöm szépen a segitséget!:)
2009. júl. 10. 11:33
3/8 anonim válasza:
Nővérképzőbe akkor menj, ha nővér akarsz lenni. Az alapokat a gimnáziumban tudod igazán megszerezni - az orvosira biológia és fizika, (meg kémia) kell, nem ápolástan. A nővérképzőben az ápolás gyakorlatát tanítják, de az ottani fizika-biológia képzés kevés egy sikeres felvételihez az orvosira. (eszemben sem volt leszólni a nővérképzőt, de egészen más a célja, mint az orvosegyetemnek!)
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm ,most megnyugodtam!mert megijedtem h most el kell mennem továbbtanulni vagy 200 km-re,mivel itt Szlovákiában közelebb magyar nyelvő nővérképző nem igen van ! Most viszont örülök h járhatom tovább a gimit!=) köszönööm:):)!!
2009. júl. 10. 12:11
5/8 anonim válasza:
Ha már a gimiben vagy, tanulj sokat, mert kellenek a pontszámok az orvosihoz! A nővérképző szerintem csak akkor lenne jó, ha nem lennél biztos benne, hogy felvesznek az orvosira, akkor lenne egy szakmád tartalékban, mert ha így lesz, a gimivel nem mész sokra. Bár talán képesítés nélküli nővérnek úgy is felvesznek esetleg, és gimi után hamarabb nővér lehetsz. (bár én elég régen jártam már suliba és sokminden változott, de talán még mindig lehet munka mellett is szakmát szerezni!) Sok sikert!
6/8 anonim válasza:
Szerintem mindenképp maradj a gimiben,csak ott tudsz bioszból és kémiából megfelelő képzést kapni,amivel mehetsz az orvosira!!
8/8 anonim válasza:
Előző vok,az édesanyám azt mondja,hogy az egészégügyi iskolához is kell gimi.(Pécsen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!