Milyen a Gödöllői Református Líceum Gimnázium és Kollégium?
az én időmben - kb. 10 éve felvételiztem - csak simán felvételit kellett írni, ha jól tudom most már lelkipásztori ajánlás is szükséges.
annak idején igen jó iskola volt, szerintem ez azóta sem változott. a tanári kollektíva szerintem igen jó, igyekeznek felkészíteni az élet dolgaira szinte minden szempontból.
az oktatás színvonala is rendben van, bár annak idején nem ártott volna egy kicsit komolyabban oktatni és számon kérni a reál tárgyakat (itt a fakt.-osokra gondolok).
az iskola egyházi része megy a mi időnkben nem volt szerintem komoly. reggeli áhitat és heti két felekezetnek megfelelő hittanóra. ez a heti két óra szerintem elviselhető volt, az áhitaton az ügyesebbek pedig fel tudtak készülni a reggeli óra anyagából, hátha ők felelnek. aki vallásos volt, annak mind az áhitat, mind a hittanóra biztosan sokat jelentett. a többieknek (nekem is) a hittanóra adott egy kis plusz műveltséget más gimikhez képest.
ja és az ilyen szöveg, hogy nem vagyok megkeresztelve, meg pogány vagyok, akkoriban senkit nem érdekelt.
Ez elég régi kérdés de azért leírom a véleményem. Nagyon is téved az aki azt hiszi hogy nincs jelentősége felvételinél a keresztségnek. Persze biztos van pár olyan eset amikor ez nem számított egy erős protekció ellenében de alapjába véve ezt szigorúan vették.
Papíron keresztény voltam de az áhítatok alatt szívesebben tanultam az órákra vagy szundítottam még pár percet.
Remélem nem voltál nagyon elkeseredve. Biztos találtál egy másik jó, talán jobb iskolát ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!