Milyen tovább tanulási lehetőségeim vannak?
A régészetre még nem gondoltál?
Úgy hallottam,hogy az ELTE és a PTE is indít ilyen képzést.
földrajz, történelem szakok jók, ahogy az előttem író mondta, földrajzra felvételi tárgy a történelem is.
Lehetsz tanár földrajz-történelem szakos pl.
én földrajzra járok, nagyon szeretem. ha érdekel valami írj, figyelem majd ha válaszolsz
Ha föcire vagy törire mész, akkor azokon belül specializálódhatsz, ill. választhatsz szakirányt. Szegeden pl. így mehetsz egy év után pl. régészet minorra.
(Tudod, 3+2-es a bolognai rendszer, 3 év után elvileg van egy szűrő, és a legjobb átlaggal rendelkezők 1+-a mehet tovább államilag finanszírozottan). Itt pl. egy év töri után másodikban kezdenéd mellé a régészet minort, és utána vinnéd tovább a kettőt ötödévig.
Ezzel csak annyi a gond, hogy ha specializálódsz egy területre, nem kapsz tanári képesítést, tehát vagy ez, vagy az. Vagyis vagy kutató jellegű munka, vagy tanári diploma. Arra meg még nincsenek tapasztalatok, hogy hol mit fogadnak el stb.
Remélem segítettem, ha ezeket tudtad, akkor bocsi!
Köszönöm a válaszokat! :)
Régészet az tényleg érdekel csak úgye nem sok lehetőség van elhelyezkedni Magyarországon ilyen irányú végzettségel. Úgy tudom.
Földrajz szak? És ott melyik a legfelkapottabb szakirány?
Vagy te milyen irányba haladsz? :)
Segitettél, köszi :)
én szegedre járok, 4 szakirány van: táj és környezetkutató, geoinformatika, turizmus, terület és településfejlesztő plusz ugye lehet menni tanárnak is valami másik szakkal (mondjuk a törivel)
én táj és környezetre járok, ez nem annyira felkapott, amire nagyon sokan akarnak menni az a turizmus és a terület és településfejlesztő (hiszen úgy gondolják hogy ebben van a pénz)
én nagyon szeretem, és jóval nehezebb mint ahogy sokan gondolják mikor meghallják hogy földrajz.. mert ugye mindenkinek beugrik a gimis földrajz, ugyan miaz, aztán ha bejönnének pár előadásunkra a szemük kettéállna. na de mindegy is :D
ha van valami kérdésed tedd fel nyugodtan :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!