Hova tovább? (bőven lent)

Figyelt kérdés
Imádom a biológiát, állatok vizsgálatát, mikroszkóp használat, emberi test, szóval "szinte mindent" a biológiában. Viszont nem tudom mi legyek. Orvos az úgy nem nagyon szeretnék, Biológuson gondolkodtam,de mindenki azt mondja nem kapnak állást ( ha biológus lennék akkor én kutató intézetbe szeretnék dolgozni, napi mikroszkóp használat, sejtelemzés, szóval ilyen laboratóriumi munka) Környezetvédelmi meg ilyen agrár mérnök egyáltalán nem. segítsetek mik vannak még ami ilyesmi mint a biológus.

2012. júl. 3. 14:47
 1/9 anonim válasza:

molekuláris bionika? Szerintem nagyon érdekesnek hangzik, ha ilyesmi érdeklődési köröm lenne, biztos ezt választanám. :)

[link]

2012. júl. 4. 23:23
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.:D
2012. júl. 5. 10:11
 3/9 A kérdező kommentje:
Holtudok ilyet tanulni?:D
2012. júl. 5. 10:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A Pázmányon, de le kéne már szokni arról, hogy aminek a nevében benne van a bio, oda annak kell mennie, aki szereti a biológiát. Most a kedvedért megkerestem a tantervet. Nem hiszem, hogy erre számítottál.

[link]

2012. júl. 5. 13:07
 5/9 anonim ***** válasza:

utolsó szívemből szóltál!

amúgy én bioszon végeztem és szerintem pécsre megyek tovább molekuláris immun és mikrobiológia mesterképzésre

szerintem neked is tetszene :)

2012. júl. 5. 20:46
 6/9 polarbeer ***** válasza:

Én az ELTE TTK biológia szakon vagyok hallgató. Nekem nagyon tetszik, bár azért elég nehéz, és az is tény, hogy a biológusok munkalehetősége véges.

De ha ilyesmivel akarsz foglalkozni, mint amit írtál, akkor csak a biológus pályát ajánlom neked, itt be tudsz kapcsolódni kutatásokba, és már az egyetem alatt tudsz magadnak csinálni "hírnevet", ami alapján könnyebben el tudsz majd helyezkedni. Mivel szinte minden álláshoz kérik már a szakmai tapasztalatot. Általában egy frissen diplomázott embernek ilyen még nincs....

De neked lehet, ha az ELTE-re jössz, mert itt a diploma mellett használható tudást is kapsz! Nem akarom én bántani a többi biológusképző egyetemet sem (Pécs, Szombathely, Szeged, Debrecen), sőt! Szegeden a legjobb a biokémiai képzés. De egy biztos: akinek ELTE bioszos diplomája van, az nem bánja meg, mivel külföldön is elismerik azt!

Szép nyarat, és jó morfondírozást!

Üdv.: polarbeer

2012. júl. 6. 00:21
 7/9 A kérdező kommentje:
KÖsznöm szépen:D ÉS ELTEre mennyire nehéz bekerülni Biológiára?
2012. júl. 6. 07:54
 8/9 polarbeer ***** válasza:

szia!

Szerintem nem volt vészes tavaly a ponthatár, a 480 pontos rendszerben 366 volt a ponthatár. Aztán az 1. félév nagyon könnyű, utána fokozatosan nehezedik.

De fölvesznek, és ha ügyesen csinálod a dolgaidat, bent is maradsz, és faint diplomád lesz! :D

Minden jót!

polarbeer

2012. júl. 8. 23:28
 9/9 A kérdező kommentje:
És Biológus képzés hol a legjobb?:D Tehát nincs egy ilyen rangsor? Mert a pszihológiának van neten ilyen rangsora ahol diagramba van hogy melyik a legjobb képzés.
2012. júl. 9. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!