Most leszek nyolcadikos. Kinek milyen tapasztalata van az alternatív-, szakközép-, illetve gimivel kapcsolatban? Sajnos még konkrét elképzelésem nincs. Örülnék, ha esetleg diák tapasztalatot is írnátok.

Figyelt kérdés
Az átlagom hetedikben 4,3 volt.A nyugati pályaudvar környéke lenne nekem jó, mert vonattal fogok közlekedni.
2009. júl. 8. 18:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
62%
Én nem döntöm el helyetted, hogy hova menj, de annyian leszólták itt a gimiket, hogy én is leírom a tapasztalataimat. Én nagyon örülök, hogy a gimnáziumot választottam, mivel engem főképp az irodalom, a történelem, és a különféle idegen nyelvek érdekelnek, és ami a legjobb, hogy nem lazulás az élet. Sajnos manapság a szakközépiskolákat, illetve szakmunkásképzőket azok választják, akik nem akarnak tanulni (egy bizonyos értelmiségi rétegre gondolok...), és ezzel eléggé lerontották az iskolák hírnevét. De oda is mehetsz, csak ezek a bunkó, nem tanuló emberek a tanárokat is kikészítik, és így valamennyire romlik az órák minősége is. Én is akartam szakközépbe jelentkezni, csak sajnos nem volt zeneelméletből megfelelő tudásom (jazz tanszakra akartam). Hajrá, ha nagyon, de nagyon nem tetszik, iskolát is válthatsz... Bár én ezt nem ajánlom, mert elég nagy különbség van egy-egy iskola tempója között.
2009. júl. 9. 14:49
 12/18 anonim ***** válasza:
67%

Kedves előttem szóló!A szakmunkásra járók nem bunkók és tanárkikészítők!Honnan veszed ezt?Tapasztalat?Én Kereskedelmibe SZAKISKOLÁBAN végeztem eladót!Kitűnővel,dícséretekkel!Ált.iskolába is jól tanultam,most érettségiért megyek,utána pedig egyetemre v főiskolára!Nagyon megköszönném ha előbb magadbanéznél mielőtt válaszolsz.Én nem dönthetek helyetted,de én gimibe mennék(persze ha tarod az iramot).Mivel ott jól feltudnak készíteni az érettségire,mert a szakközepekbe szakórák is vannak,és arra is készítenek fel.

18/L

2009. júl. 10. 09:46
 13/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, de nem szeretném senkitől hogy veszekedjen, mindenkinek megvan a maga véleménye. Megpróbálom leszűrni a írottakat, és ha még van valakinek véleménye nyugodtan írjon.
2009. júl. 10. 11:30
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 09:46-os! Félreértettél, nagyon sajnálom, a szüleim is szakmunkásképzőben tanultak, teljesen normális emberek, tisztességesek. Sajnos nekem a közelemben levő iskolákkal ez a tapasztalatom, nem tisztem mutogatni itt embereket, de itt a környéken tényleg CSAK és kizárólag ilyenek járnak oda. És mint írtam, én is szerettem volna szakközépbe menni, csak nem tudtam volna. Elnézést a félreértésekért!
2009. júl. 10. 20:27
 15/18 anonim ***** válasza:
74%
Egyébként szerintem nem kell magamba néznem, kitűnő vagyok gimnáziumban is, általánosban is az voltam, de tudom, hogy mi az a kétkezi munka, meg is becsülöm, mivel édesapám kemény fizikai munkát végez, édesanyám pedig eladó, tehát hidd el, hogy nem az elkényeztetett kategória vagyok.
2009. júl. 10. 20:29
 16/18 anonim ***** válasza:
65%
Én is inkább azt mondom, h ha utána főiskolára/egyetemre szeretnél menni, akkor gimnázium.
2009. júl. 12. 16:20
 17/18 anonim ***** válasza:
Úgy látszik én leszek az első, aki az alternatív sulit javasolja :) Jártam gimibe is, utáltam rendesen... Annyi hülyeséget próbálnak beléd tömni, hogy az hihetetlen! És semmi értelme, mert ez csak lexikális tudás, semmi gyakorlati haszna nem lesz (tehát el is felejted a nagy részét), csak a sok tanulás elveszi az idődet...
2009. júl. 13. 04:42
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Még a végén művelt leszel, ha azt a sok baromságot megtanulod...

Oké, hogy nem lesz mindenki fizikus, meg kémikus, de amiket tanítanak a gimiben, annak mind van valamilyen haszna, legfeljebb az, hogy nem nézel bután, ha egy társaságban elkezdenek beszélni valamiről, amit lehet, hogy tanítottak 10 évvel ezelőtt neked, vagy éppen csak két hete, de te már nem emlékszel, mert fogod tudni, és nem leszel kiszorított. Nem írtad pontosan, hogy mi az a sok baromság, amit meg akarnak vele taníttatni majd, de érdekelne. Egyébként meg nekem nagyon sokat kellett tanulnom eddig, most még többet kell majd, de attól még ott van a hétvége, vagy a nagyobb szünetek, szerintem nincs értelme úgy nekiállni a sulikeresésnek, hogy "jaj, de én nem akarok sokat tanulni".

2009. júl. 13. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!