Lehet egyszerre Fősulira és OKJ-s tanfolyamra járni?
Ha igen, akkor ebben az esetben INGYENES az Okj-s tanfolyam (is)?
Azt olvastam vhol, hogy egy diplomát támogat az állam, de Okj nem ad diplomát..
Nem tudom, hogy lehet-e egyszerre, vagy sem. De az OKJ-s tanfolyamok között van olyan, ami fizetős, van, ami nem. Az OKJ nem diplomát ad, hanem "bizonyítványt", szakmát.
Az, hogy az állam támogat egy diplomát, azt jelenti, hogy 10 félévet(6 félév BA, és 4 félév MA) tölthetsz el az egyetemen térítésmentesen, természetesen ha államilag támogatottra vesznek fel. De ha mondjuk megbuksz, és egy félévvel többet jársz, akkor a 11. már térítéses lesz, tehát neked kell fizetned érte.
Második nemtom mi abajod, ez a quu ország erről szól !
Egyébként pedig az ahelyzet, hogy az első szakképzettségig ingyenes, tehát véleményem szerint járhatsz. Nekem volt olyan egyetemista évfolyamtársam, aki két évvel később kezdte a másik szakot, és azért halasztgatta a diplomázást, hogy ne szerezze meg szándékosan, azaz a másikért se kelljen fizetnie.
igen, és pont ezek miatt van az, ha nem követed a "trendjüket", max elkallódsz...
lehet választani, ez most kb olyan egy szélsőségesebb hasonlattal élve, h mindenki tudja kell hálapénzt adni, de a 100 közül te egy magad elhatározod, hog ynem adsz, oké, tökre igazad van, engem is idegesít a dolog, csak utána meg hiába van igazad, ha elcseszte a műtétet ...
Nem azt mondtam, h egyet értek vele, hanem azt, hogy te mint fehér holló ebben a zavarosban nem tudsz rendet tenni, két lehetőség van: vagy kimaradsz mindenből, vagy úszol az árral, ennyi.
Lassan polgárháború lesz.
Törvény szerint az első szakmát az állam kifizeti. Azonban itt akkora joghézag van, mint a Grand Kanyon. Ugyanis mi minősül első szakmának. A diploma és az OKJ bizonyítvány. Az bizonyítja a szakmát. Tehát ha te a tanulmányaid alatt újabb szakmát tanulsz, akkor egészen addig, amíg valamelyik közokirat (legyen az diploma vagy OKJ bizonyítvány vagy felsőfokú oklevél vagy bármely ilyesmi) a kezedben nincs, te megfelelsz annak a követelménynek, hogy "nincs szakmád", így ingyenes a képzés. Azonban egyes iskolák szerint ez már második szakma, így nincs ingyenesen.
Senki nem mondta, hogy sunnyogjon, én azt mondtam, hogy CSAK A FELTETT KÉRDÉSEKRE válaszoljon. Ha őket érdekli, hogy jelenleg tanul-e felsőoktatásban, akkor kérdezzék meg. Annyit mondtam, hogy válaszoljon arra a kérdésre, hogy van-e OKJ bizonyítványa NEM-mel. (Már ha valójában nincs neki.) Ebben mi a hazugság?
12:34
ez pontosan így van !!!!!!
(tudod bhiztos fáj neki, h míg más esetleg 4 helyen is tanul, ő egyre sem képes aztán elő tör belőle a hiszti :-D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!