Gépészmérnök, mechatronikai mérnök vagy energetikai mérnök?
Én mechatronikás vagyok, bár nem a BME-n. Azt mondják ez a jövő, és valószínűleg így is van, hisz a gépek fejlődnek, és egyre kevesebb a pusztán mechanikai úton működő gép, már az összeset kell programozni is.
Az energetikai biztos jó, engem is érdekelt, de sok konkrétumot nem tudok róla sajnos.
A gépészmérnök szerintem ezek közül a legkevésbé jó, bár nem hülyeség az sem, de állítólag nagyon sok van belőlük, és mint mondtam, lehet hogy 10-20 év múlva már nem fog túl sokat érni, csak ha továbbképzed magad.
Én is mechás vagyok. Hát egy biztos...nem könnyű, viszont érdekes. Az én tapasztalatom az, hogy önszorgalom nélkül nehéz ez a szak. Míg a többi szakon az anyag viszonylag összefüggő, itt három részre oszlik. Pl míg a gépészeten több féléven keresztül tanulod a fémek megmunkálását, ezen kívül meg még pár tantárgyban átveszik és valahogy négy éven keresztül csak felfogja a diák, addig mechán tanulod kb két félévet, és ezalatt te meg kell értsd és tanuld. Az elején kicsit összevisszaságnak tűnt nekem is, de az alapok után kezdtük összekötni a területeket, amivel minden értelmet nyert, és érdekesebbé tette az egészet.
Az energetika tiszta villamosságtan. Őszintén engem nem fogott meg, de gondolom nem is ez szerint akarod választani a sorrendet.
A gépészet, ahogy az előző válaszoló írta, kezd csökkenni a népszerűsége. Nem mondanám, hogy elavul, mert eléggé szerteágazó tudomány. Az rendben, hogy a mechanikus gépek száma csökken, de gépészmérnök foglalkozik tervezéssel, hidraulikával, pneumatikával is többek közt. Persze a mechatronikai mérnök is, de ha valaki ezzel akar foglalkozni és nem szereti az elektronikát, az inkább a gépészetet választja.
Rosszul nem jársz egyikkel sem. Ha n választanám a sorrendet, mindenképp mecha, gépész, energetia lenne.
Hasonlóan vagyok én is, én a mechatronikát fogom elsőnek hagyni, ugyanist ezt tartom a legsokrétűbbnek. Sok helyre jó, ahova mondjuk alapból gépészmérnököt, vagy akár villamosmérnököt keresnek. Úgyis a konkrét munkahelyen tanítják meg neked, ami oda kell. Az elvárás csak a mérnöki gondolkodás és az alapok. Mechatronikával lesz a legtöbb mindenbe belátásod. Persze nem választhatunk helyetted, azt válaszd, amerre a szíved húz. :D
Mindegyik jó választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!