Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Irodalom érettségin a költőket...

Irodalom érettségin a költőket meg kell tanulni vagy adnak életrajzot? Vagy esetleg az meg lesz adva mikor született vagy ilyesmi?

Figyelt kérdés
2012. jún. 23. 20:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Röviden tudni kell minden költő önéletrajzát, de tényleg csak a legfontosabb dolgokat. Ők semmit nem fognak megadni.
2012. jún. 23. 20:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Egyébként amikor én érettségiztem(2 éve) még a születési dátumot sem tudtam, sőt csak 1-2 költő önéletrajzát tudtam, de nem is volt rá annyira szükségem. Viszont azért nem árt ha nagyjából megtanulod őket, szóbelin verselemzésnél szükséged lehet rá. Írásbelin inkább csak akkor kell, ah valami ismertebb író, költő egyik művét elemzed, pl. én egy olyan írót kaptam ami benne sem volt a tananyagban, tehát nyilván az önéletrajzát sem tudhattam.
2012. jún. 23. 20:21
 3/10 A kérdező kommentje:

De máskor meg azt írtátok hogy adnak valamit az életéről.

Ha nem tudok semmit az életéről de a művet igen akkor mennyit vonnak le?

2012. jún. 23. 20:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Az életutat én mindegyik költőnél megtanultam, de évszámot senkinél. Kapsz irodalom szöveggyűjteményt, meg irodalmi atlaszt. A szöveggyűjteménybe benne vannak zárójelbe mikor születtek a költők, így felesleges volt megtanulnom. Az irodalmi atlaszba meg a nagyobb költők (Móricz, Arany, Petőfi, Jókai, Mikszáth stb.) életútja térképen. Én Nagy Lászlót húztam, úgyhogy ott az irodalom történeti atlasz nem segített semmit, a szöveggyűjteményből viszont kitudtam írni mikor született meg, meg mikor halt meg.
2012. jún. 23. 21:19
 5/10 anonim ***** válasza:
Mi nem kaptunk atlaszt, viszont nekünk nem is az életút volt a fontos, hanem a pályaszakaszok, ez sokkal inkább releváns, minthogy Mucsaröcsögére járt-e iskolába vagy sem.
2012. jún. 24. 09:21
 6/10 anonim ***** válasza:

irodalom történeti atlasz? Hát én ilyenről nem is hallottam még. Van földrajzi, történelmi atlasz, de irodalom történeti?:)

És Nagy Lászlót inkább történelemből húzhattad, nem pedig irodalomból, valamit itt nagyon keversz...

2012. jún. 24. 14:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Bocs, tévedtem, van egy Nagy László nevezetű költő...:)
2012. jún. 24. 14:21
 8/10 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy nem hallottatok, attól még nekem volt: [link]

Az meg a saját műveltségedet minősíti, hogy szerinted Nagy László történelemből jelentős alak:)

2012. jún. 24. 14:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem szoktak kelleni

évszámok

2018. jún. 22. 12:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Csak "nagy vonalakban"

esetleg

2018. jún. 22. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!