Az egyikben már tanulok egy éve zongorát, illetve szolfézst, de szeretnék egy másikban gitárt is (amit régebben tanultam magántanároknál), azért másikban, mert ha ugyanitt tanulok két hangszert, akkor 2*7000Ft/félév helyett 52500Ft/félév a két tanszak összára. De viszont a beiratkozási lapon alá kellett húzni, hogy nem vagyok tagja másik alapfokú művészetoktatási intézménynek.
Úgy szeretnék járni mindkettőre, hogy a jelenlegiben tanulnám tovább a zongorát és a szolfézst, a másikban pedig csak a gitárt, ez így elvileg megoldható lenne, és nem kellene ötvenezret költeni rá félévenként?
igen lehetsz 2 intézmény tanulója. ez úgy működik, hogy az egyik államilag támogatott lesz, a másik nem... ha megvan a zeneiskola akkor utána kell érdeklődni hogy melyik az olcsóbb (eltérő árak vannak) nem államilag támogatottan, és értelemszerűen az legyen a második zeneiskolád. tehát a drágább zeneiskolában húzod alá hogy nem vagy tagja, és akkor az lesz a támogatott a másiknál pedig tagja leszel más zeneiskolának. ha jól tudom megoldható hogy csak az egyikben tanulj szolfézst, de ez nem befolyásolja az árat ha minden igaz...
2012. jún. 22. 21:03
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Esetleg tudnál linkelni oldalt, hogy mekkora árra számíthatok?
2012. jún. 22. 21:07
3/9 anonim válasza:
én úgytudom, hogy másik suliban is ugyanannyi. Nem azon van a lényeg, hogy melyik suliban tanulod, hanem az állam csak1fajta képzést támogat. Én anno beíratkoztam egy zenesuliba, és ottkellett hagynom egy másik suliból a fotós-szakkört, mert az is olyan "fajtájú" képzésnek volt bejelentve
2012. jún. 22. 21:16
4/9 A kérdező kommentje:
Ugyanannyi alatt az 52500Ft/félévet érted?
2012. jún. 22. 21:18
5/9 anonim válasza:
Én is kettőbe jártam nekem van igazam! nekem az egyikbe 100 körül lett volna a másikba meg 20 körül a nem támogatott. Azért nem mind1. minden intézménynél más. telefonon utána lehet érdeklődni.
2012. jún. 22. 21:20
6/9 anonim válasza:
jaigen, az ugyanannyi alatt az 52ezret értem. szóval Friccci, ne hisztizz, senki nem mondta, hogy nincs igazad :D
2012. jún. 23. 11:16
7/9 anonim válasza:
commenteket mellőzd kélrlek, itt senkise hisztizik.
2012. jún. 23. 15:02
8/9 anonim válasza:
az egész oldal a kommentekre épül.
2012. jún. 23. 15:57
9/9 anonim válasza:
www.google.hu ---> tudom ajánlani. Szóval beírod zeneiskola térítési díj.... és bármilyen furcsa lesz nem mindenhol ugyanannyi :O!!!!!
kedves kérdező! ahol igénybe veszed a támogatást ott Térítési díjat kell fizetned! ha nem veszed igénybe akkor pedig Tandíjat fogsz fizetni! Persze a fizetési összeg függ attól is hogy most kezdesz e az adott intézménybe! attól is hogy vagy e már 18 és attól is hogy milyen a tanulmányi átlagod ugye.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!