Melyik iskolában a legjobb a villamosmérnöki kar?
Az érdekelne engem, hogy melyik felsőoktatási intézményben a legszínvonalasabb a villamosmérnöki kar?
Valóban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) a legjobb? Megérné bejutni oda önköltségesen vagy inkább egy másik iskola államijára. Milyennek találjátok a többit, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem, Széchenyi István Egyetem? Érdekelne az iskolák sajátosságai, miben jó vagy rossz az egyik a másikhoz mérve. Mi alapján érdemes dönteni közöttük? Gondolok ezalatt olyanra, hogy melyiknél a legjobb a elhelyezkedési lehetőség a diploma után. Kíváncsi lennék mik a tapasztalaitok, akik már tanultak valamelyikben? Nem a bejutási esélyekre vagyok kíváncsi, csupán az érdekel, hogy melyik a ,,legjobb"! :)
Köszönöm a gyors választ! A benmaradási esélyek milyenek, mert úgy hallottam sokan kibuknak matekon. Ez igaz mindegyik iskolánál?
Hallottam olyat is, hogy a Pannonon a legjobb a gyakorlati képzés meg a tanár-diák kapcsolat... Ez mit jelent pontosan, ha valóban igaz? Sokat segítene nekem, ha valaki válaszol ezekre!
én most a Kandóra felvételiztem (másoddiploma), voltam nyílt napon, nekem rendkívül szimpatikus egy suli
persze a BME az űbersztárzsírkirály, de ha egy munkáltatónak benyögöd, hogy "Kandó", fel fog csillanni a szeme, hidd el ;)
Köszönöm a válaszokat!
A gyakorlatszerzés lehetősége tőlem (pl. tanulmányi eredmény vagy szabadidő) vagy az adott iskola lehetőségeitől függ? Ha az iskolától függ, hogy értékelnétek ezek szerint őket?
A Pollack az túl messze esne, nem is jelöltem meg.
Inkább a Kandó államin, mint a BME fizetősön, mert annyival azért nem jobb a BME, hogy több milliót kifizess, de ha mindkettőre bejutnál államin, akkor egyértelműen a BME.
(És a többi ez után a kettő után jön, ha pesti vagy, ne menj el vidékre.)
A leadott anyag az nyilván nagyjából ugyanaz, de a BME-n többet kérnek belőle számon. Ezen felül több ott a neves oktató, és akik középiskolában a legjobbak voltak (OKTV döntős helyezések), azok szinte mind a BME-t választják.
Ha megnézed a listákat a felvi.hu-n, vagy hasonló helyeken, a mérnöki képzésekben a BME lesz elöl kb. minden mutatóban, valószínűleg a tanáraid is inkább azt ajánlanák neked.
Ne értse félre senki, nem azt akarom mondani, hogy a Kandó nem egy színvonalas hely, mert mindenképpen az, de ha muszáj sorrendet felállítani, akkor második a BME mögött. Ettől függetlenül simán lehet, hogy valaki jobban érzi ott magát, mint a BME-n, de ettől még az adatokkal nem nagyon lehet vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!