Egyetemen nappalin mennyire kell bejárni az órákra?
Figyelt kérdés
2012. jún. 14. 21:17
1/7 anonim válasza:
Ez szakirányfüggő. Általánosságban: vannak ajánlott és kötelező órák. A kötelező órákon névsort (katalógust) írnak, és számolják hogy hány órán vagy bent. X hiányzás fölött például nem vizsgázhatsz, így az a tárgyad sikertelen, következő (fél)évben újra kezdheted.
Az ajánlott órákon akár 0 bejárást is megcsinálhatsz, ha amúgy le tudsz vizsgázni belőle (vagy a teljesítés követelményei megvannak).
2012. jún. 14. 21:20
2/7 anonim válasza:
Attól függ, melyik egyetemen...
2012. jún. 14. 21:20
3/7 anonim válasza:
Egyébként meg vannak az előadások és a szemináriumok (gyakorlati órák). Előadásra nem kötelező bejárni, az ált. az egész évfolyamnak van, a szeminárium meg kisebb csoportoknak, ahol írják azt a bizonyos katalógust. Az meg már más kérdés, hogy mennyire vezetik...
2012. jún. 14. 21:29
4/7 anonim válasza:
"Előadásra nem kötelező bejárni"
Még csak ezt sem lehet kijelenteni. Nálunk volt katalógusos előadás is...
Egyetem függő és azon belül tárgyfüggő, hogy mire kell bemenni.
A nem kötelezőkre pedig te döntöd el. De ha záros határidőn belül el akarod végezni az egyetemet, akkor erősen ajánlott néha benézni az előadásokra is.
2012. jún. 14. 21:33
5/7 anonim válasza:
nálunk éppen sehol se nézik, gyakon se, hogy ki hányszor hiányzik. de matek szakos vagyok, ha 3-nál több óráról hiányzol úgyse mész át soha, mert nem tudod megcsinálni. itt szinte még egy kihagyott előadást is megérez az ember olyan nehéz. persze ilyen krumplipucoló szakokon én se mennék soha órára...
2012. jún. 15. 10:08
6/7 anonim válasza:
"krumplipucoló szakok"
ezen behaltam! XD
2012. jún. 15. 10:59
7/7 A kérdező kommentje:
Nem tipikus büfés szak érdekel.:D A krumplipucoló szak nekem is tetszik. :D Köszi a válaszokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!