270 ponttal van e esélyem hogy PTE-PMMK építészmérnökire felvegyenek?
ezt hogy érted?
Vagyis, attól még jó az egyetem?
Nem értem pontosan hogy kéne, értelmeznem, hogy csak a pénzt kaszálják..
Ez most nem az egész PTE-re vonatkozik, csak a PMMK-ra. Most gondolj bele, sok egyetem karaira a bejutáshoz horribilis pontszámok kellenek. Mivel lehet sok pontot szerezni? Jó érettségi eredménnyel, nyelvvizsgákkal.
Műszaki pályán a kötelező érettségi tárgyak (a matek kivételével) semmit nem érnek, ahogy a nyelvvizsga sem a jó műszaki szakember egyértelmű ismertetőjele. Ezért aztán a Pollack-ra alacsonyabb pontokkal is be lehet jutni. Így az iskola az első évben sokszáz diák után megkapja a fejpénzt. Aztán a szűrőtárgyakkal kiselejtezik a lustákat, butákat, sok felvételi pontszámos - ám a műszaki dolgokhoz mégsem értő - hallgatókat. Így azok maradnak bent, akik valóban műszaki érdeklődésűek és a suli is jól jár pénzügyileg. Nem azt mondom, hogy a PMMK a legjobb, de elég jó.
Ok, ez megnyugtatt, az elsö kommentetböl, úgy értettem mintha, magyarúl kimondva semmitse ér az a képzés, de akkor most a másidok válaszodból úgy látom fordított az eset.
Remélem, megállom majd a helyemet az egyetemen, ha felvesznek, az érdeklödés meg van, és az elhatározás, és nem tartom magam buta gyereknek sem..
398 ponttal BME bsc esélyes (építészmérnöki kar)???? :)
Légyszi mondjatok valamit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!