Mi legyen jog helyett?

Figyelt kérdés
Jövőre érettségizek. Emelt szintű történelem és magyar érettségit szeretnék tenni. Nagyon készülök mindkettőre, remélem, hogy felvesznek majd jogra. (Tudom, hogy most katasztrofális a helyzet, de azért én bizakodom.) Ha mégsem vennének fel esetleg ti mit ajánlanátok, amivel jól el lehet helyezkedni. Ajánlották nekem az igazgatás szervezést. Ezt ti is jónak találjátok? Vagy van esetleg más alternatíva, ami szóba jöhetne?
2012. jún. 6. 17:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom... én is jelentkezem idén jogra, de pl. most az a legújabb hír, hogy egyáltalán nem lesz ingyenes hely ezen a szakon. A bejutás így nem igazán a pontoktól, inkább a pénztárcától függ, na meg attól, hogy tudja e segíteni az adott egyetem a felvételizőket. Vagy hogy a kart meg tudja e tartani az idei mészárlás után...
2012. jún. 6. 17:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen. Én is hallottam, hogy teljesen meg akarják szüntetni a jogi képzést és valahol felháborítónak találom. Igazat adok abban, hogy eddig túlképzés volt, de ezek a drasztikus csökkentések tényleg szükségesek? Lehet, hogy a következő 5 évben nem lesz jogász probléma, mert elegen vannak. De mi lesz utána? Mellesleg mennyire véletlen az, hogy Orbán egyik fia tavaly jelentkezett jogra és az idén ennyire lecsökkentik a létszámot? Nekem szerencsére (vagy épp szerencsétlenségemre) még van egy évem és anyával a legjobbakra számítunk, de sírnom kell, ha arra gondolok, hogy mennyi pontom lesz és nem fognak sehova se felvenni vele. :S
2012. jún. 9. 10:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Ajánlom figyelmedbe a műszaki képzéseket és a szakmákat. Lehet, hogy nem ez az álmod, de ha nincs más akkor nincs más. Miért lenne hiány jogászból 5 év mulva? Jelenleg hatalmas felesleg - ha úgy tetszik, tartalék - van belőlük. Gondolod 5 éven belül annyi jogász meghal, hogy a tartalékokon túl is akkora hiány lesz belőlük ami miatt hamar újabb 2-3000 embert képeznek évente? Nem hinném...
2012. jún. 11. 01:16
 4/8 A kérdező kommentje:

Mint írtam is, én is úgy gondolom, hogy ezen a területen eddig túlképzés volt, de az nem jelenti azt, hogy teljesen le kell építeni a szakmát. Szerintem ez szükségtelen. Kellenek megszorítások, mint például a létszám csökkentés, de teljesen befejezni a képzést, hogy majd valamikor újra indítsák jó pár év múlva? Tudom, hogy jelen helyzetben én elfogult vagyok, ugyanis be szeretnék kerülni, de elfogulatlanul is helytelennek találnám a véglelges eltörlést. És emelett méginkább kiábrándító, hogy a betöltetlen helyeket a bölcsész karokra akarják jelenleg átcsoportosítani. Kérdem én: szükség van annyi bölcsészre, akik még kevésbé tudnak elhelyezkedni?

A műszaki pálya nálam sajnos szóba sem jöhet. A matematika még menne is, de a rajzolás semmiképp. A családban a nővérem a mérnök én inkább a tanulós. Keresgélek még, hátha találok valamit. Azért köszönöm a kommenteket!

2012. jún. 12. 17:24
 5/8 anonim ***** válasza:

A műszaki nem az építész/építőmérnökben merül ki!

A legtöbb mérnöki szakmához nem kell komolyabb rajztudás. Sőt, sokhoz egyáltalán nem kell. Kb csak az építészek dolgoznak hatalmas rajzokkal, makettekkel.

2012. jún. 12. 21:18
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor milyen műszaki pályát ajánlanál az én kompetenciáimmal? Ugye a kérdés is ez lenne: mit csinálhatnék helyette? Most például hallottam olyat, hogy estleg környezetmérnök, vagy erdőmérnök. A természetközeli dolgok állítólag nem olyan rosszak.
2012. jún. 13. 14:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Vagy település szervező mérnök (vagy vmi hasonló neve van), vegyész mérnök, biomérnök. Ha megy a fizika és a matek, akkor villamos-gépész-mechatronikai mérnök trió. Gépészek is inkább csak CAD szoftverekkel rajzolnak tudtommal. Mérnök infó, értékesítő mérnök. Van még, csak most nem jut eszembe. De a googel neked is barátod. Egyébként meg: [link]
2012. jún. 13. 16:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Most a felvi könyvet lapozgatom és a felvételi tárgyak alapján írok egy listát, amik szóba jöhetnek. Igazából itt arra lettem volna kíváncsi, hogy az én humán beállítottságommal találhatok-e olyan szakmát, ami jó megélhetést biztosítana, de megpróbálok nem elkeresedni és tényleg megpróbálni más irányba orientálódni. Tényleg mégegyszer köszönöm!
2012. jún. 16. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!