Tanulmányi pontokat és az érettségi pontok összegét is kaphatom, ha ez a kedvezőbb?
2009-ben alapképzésen csak a megadott két érettségi tantárgy átlagát lehetett figyelembe venni.
Akkor ha anyagmérnökire megyek nemcsak a matematika és a gépészeti érettségi eredményem alapján számolják a pontokat, hanem a nekem kedvezőbbet?
A tanulmányi pontok és az érettségi pontok összege, hozzáadva a többletpontokat, EZ MOST LEHET ALAPKÉPZÉSEN?????????
Ez kedvezőbb lenne, mert elbaltáztam az érettségimet.
Ezt a felvi.hu-ról másolom be, akkor ez hogy van?
A pontszámító kalkulátor is elfogadta az a. pontot.
1. Alapképzések, illetve egységes, osztatlan képzések esetén két pontszámítási mód alkalmazható:
a) a tanulmányi pontok és az érettségi pontok összege, hozzáadva a többletpontokat, vagy
b) az érettségi pontok kétszerese, hozzáadva a többletpontokat.
Figyelem! A pontszámítási módok közül a jelentkező összpontszámát automatikusan, külön kérés nélkül a számára kedvezőbb módon kell meghatározni.
A pontszámító kalkulátor ezt írta ki!
A számodra kedvezőbb számítási mód: Tanulmányi pont + érettségi pont + többletpontok
Követelmények-››
matematika
és vagy biológia vagy kémia vagy informatika vagy fizika vagy szakmai előkészítő tárgy (közlekedési alapismeretek vagy építészeti és építési alapismeretek vagy informatikai alapismeretek vagy elektronikai alapismeretek vagy gépészeti alapismeretek vagy környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek)
Én is így voltam 2010-ben mikor mérnökasszisztensire jártam más volt a felvételi pontszámítás.
Nem akartam hinni a szememnek, ezért kértem a választ.
Köszi a válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!