Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van ilyen szak? (nekemvaló...

Van ilyen szak? (nekemvaló szak létezik? )

Figyelt kérdés

olyan szakot keresek (fősuli, vagy Egyetem)

ahol a ponthatár maximum 380-400 pont

nem kell két nyelvvizsga

nincs benne reál tárgy illetve biológia, kémia.

És nem értelemtlen, tehát akár még munkám is származhat belőle, akár külföldön is, kivéve német nyelvterületen?

2012. máj. 29. 22:41
 1/9 anonim ***** válasza:
és mi az ami érdekel?
2012. máj. 29. 22:48
 2/9 anonim ***** válasza:
testnevelés? o.O
2012. máj. 29. 22:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Pedagógia szakok : Nem reál, nem bölcsész (ami sokak szerint használhatatlan)

Én speciel a történelemért rajongok és sokan próbáltak lebeszélni róla, mondván,hogy úgysem lehet vele mit kezdeni, de ez az álmom és nem hagyom veszendőbe.

2012. máj. 29. 22:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Nos,akkor kezdem: 380-400 pont nem jellemző sok helyen, egy-egy társadalomtudományi v. bölcsész szak van itt, esetleg tanítóképzés, egyébként meg műszaki,természettudományi és hasonló szakokon van alacsonyabb ponthatár,érthető okokból(nem könnyűek ezek a szakok)

Azonban a keretszámokat idén megvágták, jövőre még jobban odavágnak, ezért nem hiszem,hogy 380 pont túl nagy választási lehetőséget kínálna majd. Nyelveket KELL tanulni, ha külföldre akarsz menni 2 idegen nyelv kiváló ismerete szinte elvárás.

Itthon egyelőre az emelt érettségire gyúrj, a pontjaid talán egy fizetős jogász szakra, vagy ingyenes szociális munkára,szociológiára, vagy informatikus könyvtáros szakra lesznek megfelelőek, ha 380-400 lesz. Hogy mi értelmes, azt én nem tudom megítélni.

Ha lenne még két évem, matekoznék ezerrel, vagy biosz-kémia, most már késő, igy politológia vagy jogász szak, aztán vagy összejön, vagy nem... 410-440 ponttal számolok magamnak, és jelöltem önköltséges jogot is.

5/9 anonim ***** válasza:
talán a töri érné meg régészet szakiránnyal külföldön
 6/9 A kérdező kommentje:

hát érdekel pl a jövőm :D ír országban gondolkoztam, oda költöznék, de nem tudom milyen munkám lehetne

na de viccen kívül, tényleg nem tudom mi érdekel az álmom a pszichológia, de hát az 430+ pont és nem is keres annyira jól... esetleg pécsen van angol nyelven pszichológia 200 pont azon gondolkoztam. de még mindig aggaszt a munka később

egyébként bármi érdekel, bármely humán tantárgy + informatika

csak matek fizika biosz kémia és német ne legyen

igazából angolul tudok ezért nem szeretnék 2 nyelvvizsgát.

2012. máj. 29. 22:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Informatikát nem javaslom, a progtamtervező informatikus szak azelőtt programtervező matematikus néven futott, amúgy meg az első féléves tárgyak kétharmada helyből matek... Nyugodtan nézz meg bármilyen tantervet, vagy kurzuslistát
2012. máj. 29. 22:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Informatikában ne is gondolkodj, mert matekra épül. Csak BTK-s szakot tudnék javasolni neked, de mivel szeretnéd, hogy munkád is legyen... Max a történelem. Mást nem tudok mondani.
2012. máj. 30. 10:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha a reál tárgyak, mint pl a biosz nem játszik akkor a pszichológiát úgy ahogy felejtsd el. Neurológia, anatómia meg még több bioszos tárgy. A legtöbben ezeken buknak ki. Legjobb bnőm pszichológiára jár :)
2012. máj. 30. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!