Mi a különbség? (lent)

Figyelt kérdés

Nos, az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a Rendőrszakközép Iskola és a Rendőrtiszti Főiskola között?

Mivel a felvételi követelmények ugyanazok a két helyen, és szinte minden ugyan az, az oktatásuk is, és szinte minden ugyanaz.

De akkor mégis, mi a különbség, melyikbe érdemes jelentkeznem így, ha befejeztem a Gimnáziumot?

2012. máj. 22. 22:37
 1/5 anonim ***** válasza:
szerintem a fosulin tisztek lesznek
2012. máj. 23. 03:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Háát, Őmm nem hiszem hisz van egy olyan rész, hogy 2 éves képzés a minimum mindkettőnél, és aki azt elvégzi, akkor már kap egy képesítést, más szóval egy rangfokozatot, amivel jelentkezhetsz rendőrnek. De, ahogy mondtam szinte minden megegyezik, még ez is.
2012. máj. 23. 14:49
 3/5 anonim ***** válasza:
nemhinnem kozepsulit vegeztek volna az ezredesek! :D mindig tartom h fosilin tisztek lesznek, es ket ev nem fosuli!! :D
2012. máj. 23. 17:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Rendészeti Szakközép = szakközépiskola, itt tiszthelyettesnek tanulsz, 2 éves a suli "elvileg" Ilyen a KRSZKI, MRSZKI, ARSZKI, SZRSZKI.

Rendfokozatod itt őrmester, törzsőrmester...stb.

RTF = Rendőrtiszti Főiskola, vagyis ma már Nemzeti Közszolgálati Egyetem, értelem szerűen egy felsőoktatási intézmény.

Tananyag egyáltalán nem ugyan az, ahogy a képzési idő sem 2 év itt, hanem minimum 3.

Itt a rendfokozatok a hadnaggyal kezdődnek.

Felvételi követelmények sem ugyan azok, sőt...annyi egyezik, hogy mind2 helyen van orvosi, fizikai és pszichológiai alkalmassági vizsga is, de kb; ennyi.

A rendészeti szakközépben a fizikai+ műveltségi teszt eredménye adja a felvételi pontokat, ehhez jönnek még esetleges többletpontok, mint a jogsi ilyesmi.

Az RTF-en ezek az eredmények nem számítanak, ott nincsen műveltségi sem. Ott nem ezek határozzák meg a pontokat, hanem az érettségi eredményeid. Nem jár plusz pont a jogsiért sem, csak a felsőoktatási felvételi eljárásban meghatározott dolgokért.

Tehát a kettőnek annyi köze van egymáshoz, hogy mindkettő rendőröket képez, de a képzési szint különbözik.

2012. máj. 28. 12:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. :)
2012. máj. 28. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!