Orvos vagy légiutaskísérő?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék orvos lenni, de félek nincs elég tudásom hozzá.Tizedikes vagyok, nyelvi előkészítőre jártam, szóval azért még van gy évem a fakultációkig. szerintetek az jó, hogyha középsuli után kihagyok 1 évet? mert ugye az orvosira kell emelt kémia és biológia érettségi, és hogyha nem sikerülne elérnem a megfelelő százalékot vagy még valamelyikből nem tenném le az emeltet rögtön akkor ebben az egy évben bőven lenne időm felkészülni és javítani vagy bepótolni ami szükséges az orvosi egyetemre, esetleg még 1 nyelvvizsga megszerzése is lehetséges pluszpontként. ha meg nem sikerül az orvosi, akkor légiutaskísérő szeretnék lenni vagy ápolónő,de ez még nem biztos. ti mit szóltok szerintetek érdemes 1 évet kihagyni, vagy ha nem sikerült elsőre akkor inkább menjek elsőre más egyetemre nyelvtanulás céljából (nem orvosi) ?2012. máj. 12. 20:12
1/6 anonim válasza:
Meg csak tizedikes de mar milyen felnottesen gondolkozik :)
Amugy nem tudok erdemben tanacsot adni, de meglepett hogy ilyen eretten gondolkozol :D
2/6 anonim válasza:
Egy valamit biztosan ne tegyél: NE menj másik egyetemre, még akkor se, ha nem sikerül a felvételi! Inkább dolgozz abban az egy évben, érettségizz újra (ha majd esetleg rosszul sikerül az egyik érettségid és emiatt nem vettek fel).
De ne szaladjunk ennyire előre. Még van két éved, bőven fel lehet készülni bioszra is, kémiára is.
Attól hogy nincs/nem lesz elég tudásod attól ne félj! Ha tanulsz és komolyan veszed, akkor be fogsz jutni. Csak ha ezt elhatároztad, akkor most már ez lebegjen a szemed előtt.
3/6 A kérdező kommentje:
nekem meg azt mondták, éretlen vagyok,amiért ennyire eltérő dolgok iránt érdeklődöm :)
2012. máj. 12. 20:35
4/6 anonim válasza:
Még van két éved. Annyi idő alatt simán fel lehet készülni a két emeltre...
5/6 anonim válasza:
Szerintem jóval elszántabbnak kell lenned, hogyha orvosira akarsz menni. Ez a szakma rengeteg szívással jár, rengeteget kell tanulnod úgy is, hogy okosabb vagy az átlagnál. Ha nem vagyok biztos benne, hogy oda akarsz menni, akkor kár belekezdeni. 2 év alatt teljesen nyugodtan fel lehet készülni mind2 emeltre.
6/6 anonim válasza:
Ha nem akarod tönkretenni az életed, ne menj orvosnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!