Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pszichológia angol nyelven?!

Pszichológia angol nyelven?!

Figyelt kérdés
Olvastam h a Pécsi Tudományegyetemen van ilyen szak, de úgy látom csak költségtérítéses. Mit tegyen akinek nincs rá pénze de ilyen szakra akar menni? Nincs valahol államilag támogatott?
2009. jún. 24. 23:24
 1/4 anonim ***** válasza:
88%
Nincs, csak fizus van és tényleg csak a pécsin. Ez van, feltétlen szeretnéd angolul tanulni?
2009. jún. 24. 23:34
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
Túltermelés van pszichológusokból, és a fele szerintem csak maga miatt csinálja, szakembernek meg szar lesz. Nálunk biztos van, asszem olyan 300 ropi egy félév
2009. jún. 25. 01:37
 3/4 anonim ***** válasza:
61%

A PTE-n 300ezer mind a magyar, mind az angol nyelvű pszichológia oktatás. Szerintem ez még elég korrekt és elfogadható, az ELTE-n közel másfél millió egy félév (az angol nyelvűn, a magyar nyelvű ugyan úgy 300ezer).

Sajnos még magyar nyelven végzettek fele is munkanélküli, nincs miért támogassa az állam angol nyelven a pszichológia oktatást.

Egyébként nagy szükség lesz a jövőben is pszichológusokra, külföldön hiány van belőlük és itt is az lenne, ha nem lenne Mo társadalmilag meg minden egyéb téren lemaradva más modern országoktól.

Én is készültem rá és nem jutottam be, a ponthatár olyan magas, amit csak a nappalis kis zsenik tudnak elérni. Valljuk be sokan arra mennek rá, hogy jól keressenek. És mivel annyira állnak attól, hogy gyakorlatban is alkalmazzák, amit bemagolnak az egyetemen, mint Helsinki a Szaharától, persze sok a diplomás munkanélküli.

Angol nyelvű képzés csak nappalin van. Pécs messze is van, Elte qrva drága.

Marad egy külföldi egyetem, ahol legalább érdekli is őket mennyire vagyok motivált és tájékozott azon a szakterületen, amit választok.

2012. ápr. 18. 23:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Van külföldi egyetem távoktatással angol nyelven.

Asszem a liverpool-i egyetemen mesterképzés van csak távoktatással.

www.unisa.ac.za --> itt pl távoktatás van, az uncsim erre jár. Mondjuk ő ott lakik, de sokan tanulnak ott távoktatásos képzésen, akik pl Európában élnek. A tandíj is korrekt (50 euró/modul, egy félévben kb 6 modul van +vizsgadíj) és azt hiszem lehet tenni vizsgát Pesten, de ezt mindenképp meg kell érdeklődni.

Ha ügyes vagy, mehetsz a liverpool-ra mesterképzésre, és kapsz egy qrva elismert diplomát és tudást, amit nem kapnál meg az eltén vagy a pécsin.

2012. okt. 6. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!