Hogyan tudnék a leggyorsabb úton leérettségizni? 18 éves vagyok,9. osztályom sincs meg.
Lehet, ha megtanulod az anyagot, és teszel osztályozóvizsgát. A legegyszerűbb az lenne, ha szeptembertől nekiállnál, félévkor levizsgáznál a 9.-es anyagból, év végén jönne a 10., aztán következő évben ősszel a 11., tavasszal a 12.
Nem egy nagy ügy egyébként, gimiben hálisten alig van tanulnivaló. Legalábbis egyetemről visszanézve némelyik félévi vizsgám durvább, mint egy érettségi.
Arra ügyelj viszont, hogy ha tovább akarsz tanulni, akkor nem elég, hogy éppcsak meglegyenek a tárgyaid. Hanem jó jegyeket is kell szerezned, plusz valamelyik érettségiből emelt szintűt csinálnod.
Emiatt mindenképp azt javaslom, hogy az első évben ugyan csinálhatod munka mellett, de a második évben mondj fel, és azt az évet szánd rá a tanulásra. Akkor tegyél a választott tárgyadból is osztályozóvizsgát, mert sokat nyerhetsz azzal, ha a tanulmányi pontjaidra megkapod a maximumot.
Vannak intenzív képzések, 2-3 évesek. Esti vagy levelezős, ennek neked kel utána járnod neked melyik lenne jobb. De igen lehetséges hogy utána felső oktatásban menjél, bár nehéz lesz az biztos. OKJ-s képzéshez viszont nem kell külön pont cska az érettaségi bizonyítvány. Bár nem tudom mik a céljaid sok sikert kívánok hozzá :-)
Mindent lehetséges, de ha elszoktál a tnaulástól akkor nehéz kör lesz :-)
Nem hangzik hülyén, dicséretes!
Estin vagy levelezőn iratkozz be, ezek általában hároméves képzések. Talán van kétéves is, mintha hallottam volna róla, de nem tudom, nálunk hároméves volt a középiskolában, ahova jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!