Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit jelent az, hogy költségtér...

Mit jelent az, hogy költségtérítésesen végezni az első diplomát?

Figyelt kérdés

Mik a kritériumai?

Elég hozzá, hogy csak az utolsó félévemet végzem költségtérítésesen és akkor vehetem úgy, hogy az első diplomát költségtérítésesen végeztem, azért a másodikat az állam fizeti a fennmaradó állami félévek számával?

Hol tudnék ennek utánajárni?

2012. ápr. 29. 09:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Itt :D

Az egyetemi tanulmányi rendszerben (Neptun, ETR) vezetik, hogy melyik félévet milyen képzésben végezted. Maximum n+2 félévet tanulhatsz államin, ahol n a képzés időtartamát jelenti.

Ha csak egyetlen félévet is államin végeztél, akkor viszont ugyanazon a képzési szinten diploma után csak költségtérítésesre jelentkezhetsz akkor is, ha amúgy még maradtak államis féléveid.

Magyarán: az első diplomád csináld meg teljesen államin, a másodikat úgyis fizetni kell elejétől a végéig.

2012. ápr. 29. 09:53
 2/2 anonim ***** válasza:
Múltkor én azt olvastam (bár sajnos nem emlékszem, hogy hol), hogy ha az utolsó félévedet költségesen csináltad, akkor hivatalosan költségtérítéses képzésben végeztél, és így, ahogy mondtad, ha elkezdesz még egy diplomát ugyanolyan szinten, akkor addig az állam fizeti, amíg vannak féléveid.
2012. máj. 12. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!