Miből áll az érettségi vizsga?
msot fogok éretsségizni engem most csak az írásbeli érdekelne: magyar,töri,matek,angol,fizika
továbbá lenne még egy kérdésem hogy a jelentkezésnél kell majd vmit csinálni még májusban azthiszem, arról beszélek, hogy postán küldtünk ilyen levelet a hivatalnak és annak kell még valami része vagy mi.
Na magyar érettségi: 1 része: Szövegértés ami 60 perces és általába 10 kérdés van. Ide kell a nyelvtan anyag is.Ez 40 pont. A 2dik része egy szövegalkotás. Itt 3 közül lehet választani. 1.) Érvelés: általában 3 irodalmi művön keresztül.
2.) Novellaelemzés
3.) Összehasonlító verselemzés
3óra áll ennél rendelkezésre és 3 oldalt kell írni. 60 pont
Töri: Vannak a rövidválaszt igényő feladatok. Általában 12 feladat. És van az esszé. 1 egyetemes rövid esszét kell írni (14-16 sor) 12 pont. Egy magyar töris rövid esszét kell írni, ami szintén 14-16 sor és 12 pont. Majd egy magyar töris hosszú esszét( 40 sor és 21 pont). Atlaszt vinni kell!!
Matek: 1 része egy 45 perc 12 feladatól álló 2-3 pontos feladat. A második része egy 3 órás 12 illetve 17 pontos feladatok. 2 12 pontos feladat a kötelezően meg kell csinálni. A 3 17 pontosból pedig 2t kell kiválasztanod és megcsinálnod. Vinni kell: ceruza, toll, vonalzó, körző, számológép, radír, négyjegyű függvénytáblázat.
Angol: Olvasott szöveg értése: 60 perc
Nyelvhelyesség 30 perc
Hallott szöveg értése: 30 perc
Íráskézség 60 perc---> 2 levél 1 rövid+ 1 hosszú Ide kell szótár a levélhez. A többihez szótárt nem használhatsz. :(
A fizikáról nem tudok semmit mondani.
A második kédésed meg nem értem. :/
Érettségire 1x kell jelentkezni februárban a május-júniusi vizsgaidőszakra. Remélem azért valamennyit tudtam segíteni. Sok sikert az érettségihez. :)
köszönöm szépen
a 2.része az nem az érettségire hanem a felvételire vontakozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!