Középszintű magyar írásbelire, hogy készüljek fel?
Figyelt kérdés
Egyáltalán kell felkészülni? A szövegértésnél figyelni kell és gondolkodni, de kell valamit tudni hozzá nyelvtanból(helyesíráson kívül)? A szövegalkotással viszont gondban vagyok, művet nem nagyon tudok elemezni, órán sose vettük a műelemzés szempontjait. Mennyire nehéz a műelemzés, viszonylag egyszerű vagy bonyolult dolgokat kell meglátni? És a 3 szövegalkotási feladat közül ti melyiket ajánljátok?2012. ápr. 20. 16:58
11/16 anonim válasza:
Szívesen, ha sikerül megszereznem a verselemzés szempontjait akkor azt még át tudom küldeni. Meg vannak a novellaelemzéshez bevezetés + befejezéshez példák. :)
12/16 A kérdező kommentje:
Köszi:))
2012. ápr. 23. 15:24
13/16 anonim válasza:
ha nem megy a műelemzés, miért nem írsz inkább érvelést? ahhoz nem kell semmilyen irodalmi háttértudás :)
14/16 A kérdező kommentje:
De bizony kell háttértudás, nem is olyan régen tavaly vagy tavaly előtt volt az érvelésben valami olyasmi feladat, hogy hogyan hatott a publicisztikai a szórakoztató irodalomra (valami ilyesmi volt, egy másik magyar tanár még hosszasan magyarázta is, hogy háttértudás nélkül nem lehetett megoldani). De az érvelés amúgy is egy halálos vállalkozás, ritka ha valakinek sikerül "tényleg" jól érvelnie:)
2012. máj. 1. 17:27
15/16 anonim válasza:
Jézusom mi az h az érveléshez nem kell háttértudás?-Atyavilág,hát te vagy nm láttám még közelről ilyet,vagy vmi nagy gondok vannak nálad.Elárulom ahoz kell a legnagyobb háttértudás.
16/16 anonim válasza:
talán inkább nálad vannak gondok, ha ekkora problémát okoz egy érvelés megírása. én mindig hármas voltam magyarból, mert lusta voltam tanulni, az érettségin mégis 87%-ra írtam az érvelést, pedig nem olvastam hozzá semmit. úgyhogy erről ennyit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!