Ha rendőrnek szeretnék továbbtanulni, milyen iskolába kell mennem?
Mehettél volna rendvédelmi szakközépiskolába, ahol leérettségiztél volna és esetleg nagyobb eséllyel mehettél volna tovább és megszerezni a rendőr szakmát.
Amúgy pedig érettségi után elmehetsz egy 2 éves rendőrképzésre vagy jelentkezhetsz a rendőrtiszti főiskolára. De oda keményen kell tanulni és nagyon jó fizikumúnak kell lenni.
2 módon tudod megszerezni a Rendőr szakmát:
-Rendészeti Szakközépiskolába jelentkezve
-Tisztire jelentkezve(bár nem biztos, hogy ez még a Rendőrtiszti Főiskola, ill hogy így nevezik, mert sok változás történt, amikről én nem tudok... olyat is hallottam már, hogy tisztnek most már civilek nem is jelentkezhetnek oda, csak rendőrök, de nem biztos forrásból tudom :)
ebbe a 2 suliba csak akkor mehetsz, ha betöltötted a 18. életévedet, ill büntetlen előéletű vagy, valamint minden felvételin megfeleltél.
Ahova te akarsz menni, az amolyan "előkészítő" suli a fentebb említett kettőre.
A Rendészeti Szakközépiskolában is ugyanannyit kell tanulni, mint a tisztin... ha nem többet. Mindkét suliban fizikilag és szellemileg oda kell tenni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!