Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha rendőrnek szeretnék továbbt...

Eckoh kérdése:

Ha rendőrnek szeretnék továbbtanulni, milyen iskolába kell mennem?

Figyelt kérdés
most 8.-os vagyok, és nagyon érdekel a rendőri szakma. Igaz már a felvételi lapok elvannak küldve másik suliba. Az úgy jó lenne ha abba a suliba ahova felvesznek leteszem az éretségit aztán, megyek rendőri szakmára másik suliba. ??!! vagy mi? hogyan?

2012. ápr. 19. 17:30
 1/9 A kérdező kommentje:
mármint kereskedelmi szakot jelöltem meg másik suliban. Ugyhogy éretségit leteszem és utánna a rendőr vagy hogyvan.?!
2012. ápr. 19. 17:33
 2/9 anonim ***** válasza:

Mehettél volna rendvédelmi szakközépiskolába, ahol leérettségiztél volna és esetleg nagyobb eséllyel mehettél volna tovább és megszerezni a rendőr szakmát.

Amúgy pedig érettségi után elmehetsz egy 2 éves rendőrképzésre vagy jelentkezhetsz a rendőrtiszti főiskolára. De oda keményen kell tanulni és nagyon jó fizikumúnak kell lenni.

2012. ápr. 19. 17:35
 3/9 anonim ***** válasza:
rendészeti szakközépiskolába kellene menedd előszőr utána meg ha akarsz főiskolára
2012. ápr. 19. 17:35
 4/9 A kérdező kommentje:
Akkor még megtudnám csinálni hogy átjelentkezek a rendészeti suliba? mármint bemegyünk Szüleimmel. és úgy.???
2012. ápr. 19. 18:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Már nem.Legközelebb jövőre.
2012. ápr. 19. 19:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm
2012. ápr. 20. 14:38
 7/9 anonim ***** válasza:

2 módon tudod megszerezni a Rendőr szakmát:

-Rendészeti Szakközépiskolába jelentkezve

-Tisztire jelentkezve(bár nem biztos, hogy ez még a Rendőrtiszti Főiskola, ill hogy így nevezik, mert sok változás történt, amikről én nem tudok... olyat is hallottam már, hogy tisztnek most már civilek nem is jelentkezhetnek oda, csak rendőrök, de nem biztos forrásból tudom :)

ebbe a 2 suliba csak akkor mehetsz, ha betöltötted a 18. életévedet, ill büntetlen előéletű vagy, valamint minden felvételin megfeleltél.

Ahova te akarsz menni, az amolyan "előkészítő" suli a fentebb említett kettőre.

A Rendészeti Szakközépiskolában is ugyanannyit kell tanulni, mint a tisztin... ha nem többet. Mindkét suliban fizikilag és szellemileg oda kell tenni magad.

2012. ápr. 21. 11:18
 8/9 anonim ***** válasza:
jah, és persze érettségivel kell rendelkezned.
2012. ápr. 21. 16:05
 9/9 anonim válasza:
hát szerintem midenképpen rendészeti szakközépbe kellene menned. (balatonfüred,vác..stb) ideális lenne számodra ha úgy érzed,hogy ténylegesen érdekel téged ez a szakma.mert annak meg értelme nincsen ,hogy most érdekel de 2 év után már nem érdekel.gondold meg alaposan!!! és utána vágj bele! nehogy az legyen,hogy hoppá ezt akkor rontottam el amikor rendőr akartam lenni.:D
2012. ápr. 23. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!