Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen a ÁPOLÁS ÉS BETEGELLÁTÁ...

Milyen a ÁPOLÁS ÉS BETEGELLÁTÁS ALAPSZAK mentőtiszt szakiránya?

Figyelt kérdés
Érdekelne ez a terület, de nem tudom mennyire lennék rá alkalmas. Milyen embereknek ajánlatos ezt választani és milyen lehetőségeik vannak, azoknak, akik diploma után evvel indulnak el? Persze aki járatosabb benne elmondhatja, milyen is egy mentős élete, mindennapjai? :)

2012. ápr. 10. 17:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is ez után érdeklődök. Azok alapján amit hallottam, a mentőzés egy életforma is! 12 órás műszakokról van szó. Ha rosszul vagy a vértől, túl érzékeny vagy akkor nem annyira ajánlott. Ellenben, ha szereted a sok izgalmat(itt minden pillanatban meg kell felelj, gyors döntések stb.), embereket akarsz megmenteni, akkor jó választás lehet. Hát az elhelyezkedésről: betegek mindig is lesznek, mentősökből sok helyen most is hiány van(s nincs túl sok jelentkező), s ha tűröd a munkához viszonyított alacsony fizetést(100.000-120.000 Ft), akkor gond nem igazán lehet. De elhelyezkedhetsz idővel sürgősségin is, ahogy hallottam. Szerintem érdeklődj mentőszolgálatnál, hogy erre szeretnél irányulni s valahogy tudnának rá lehetőséget adni, hogy 1 nap l legalább néhány órát eltölts velük, nézd amit csinálnak s beszélgess velük... tanulj, mert ez szakmai tapasztalat máris! Van ahol önkénteseket is felvesznek, s itt minden kiderül majd. De az érzelmeidet otthon kell hagyd, csak az emberek megmentése, stabilizálása, visszahozása az életbe, ezek számítanak ott; teljes lélekjelenlét! S előfordul, hogy ember hal meg a kezeid között... ezt is fel kell tudni dolgozni. Sok sikert kívánok! ;)
2012. ápr. 11. 07:28
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
Szia. A mi elsősegély tanárunk mentőtiszt és ő szokott ilyen történeteket mesélni. Nő, és mondta, hogy beleesett abba a hibába, hogy nőként nem emelhet x súlynál nagyobbat, így majd az összes női mentőtisztet berakják a telefon mögé, így ha valakinek kell, akkor ő veszi fel a kagylót. Terepre nem nagyon járnak ki. De olyanokat is mesélt, mikor kimentek, kikérdezték volna a beteget, erre az összes rokon, szomszéd odacsődült és mind mondani kezdte a saját véleményét a történtekről, szegény sérültet meg nem hagyták beszélni, nem nagyon derült ki mi is történt. Ilyenkor 1 ember kivételével mindenkit ki kell küldeni, mert a többi csak bekavar. Vagy mikor a beteg nem hajlandó segíteni, ott ül és duzzog, mert hogy ő öngyilkos akart lenni és neki senki ne segítsen. Olyankor elég következetesnek és határozottnak kell lenni :D De olyat is mesélt, hogy a papi beperelte a mentőst, mert az újraélesztés közben eltörte az egyik bordáját... persze per nem lett belőle, de mondta a tanárom, hogy nagyon gyakoriak ezek a beperelések, annak ellenére, hogy bár a bordatörés hibának számít, még a leggyakorlottabb mentőssel is előfordul néha-néha. Tehát itt ilyeneket is el kell viselned, hogy életet mentettél és még téged perelnek be :S Vagy mikor a mami betelefonált, hogy ő a 10. emeletről látja, hogy lenn a földön fekszik valaki, kimegy az ambulancia, keresik a beteget, persze nincs sehol és a végén kiderül, hogy a nagymama egy FARÖNKÖT nézett betegnek... és akkor most érted feleslegesen kiment a mentő, ami lehet hogy épp hiányozna valahonnan, mert épp másnak szüksége lett volna rá. Tehát vannak sztorik. Ennek ellenére az egyik legszebb hivatásnak tartom és nagyon tudom becsülni azokat, akik emellett döntenek. Az én szememben a tűzoltók és a mentősök igazi hősök :)
2012. ápr. 11. 11:42
 3/7 A kérdező kommentje:
De ugye, azért a női mentőtisztek is végezhetnek terepmunkát, mert hogy ez a beállítanak a telefon elé, nem valami kellemes XD Egyébként pont az izgalmasabb munka miatt érdeklődök ebbe az irányba, meg talán így érezném legjobban, hogy hasznos vagyok az emberek számára!
2012. ápr. 12. 18:52
 4/7 anonim ***** válasza:

ELVILEG végezhetnek terep munkát, gyakorlatilag ha nő vagy, nemigen fognak alkalmazni, csak telefon mellett. Ugyanez igaz a mentőápolókra is. A férfiakat jobban szeretik, mert erősebbek és strapabíróbbak. Gyakran kell több mint 100 kg-os embereket emelgetni, néha ággyal együtt.

Én nem mentőtisztnek tanulok, viszont tavaly nyáron sokat mentőztem, úgyhogy csak megerősíteni tudom, hogy amiket az előttem lévő írt, az 100%-ig igaz.

2012. ápr. 15. 16:23
 5/7 anonim válasza:
Előttem szóló válaszát cáfolnám!! 1: mentőápoló csak férfi lehet, nőket nem vesznek fel ilyen munkakörbe!!! 2: igen is felveszik a nőket is terepgyakorlatra, nem egy mentőtiszt női ismerősöm van, és jó magam is annak tanulok! Szóval LÁNYOK nyugodtan mehettek tisztnek, nem csak "telefonos" munka van! :))
2012. aug. 6. 14:12
 6/7 anonim válasza:
kedves Rezike02! melyik egyetemen vagy? kellett valami előképzettség h jelentkezhess a mentőtisztire?
2012. aug. 8. 21:42
 7/7 anonim válasza:
Debreceni Egyetemen vagyok. Előképzettség nem kell. Biológia, kémia erősen ajánlott, ha lehet abból érettségizettek, mert anélkül elég nehézkes benn maradni! Én is emelt szinten raktam le a biológiát.
2012. aug. 15. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!