Melyik egyetemen tanulhatnék sebészetet?
Nagyon szeretnék sebész lenni. Azt még nem tudom pontosan, hogy milyen fajta, de ami a legeslegjobban tetszik az a kardiológia. Illetve a neurológia, agysebészet is nagyon tetszik.
Melyik egyetemen lehet ezeket tanulni? (Már néztem neten, de mindenhol csak azt találom, hogy általános orvosnak lehet tanulni)
Még egy kérdés: ha Magyarországon tanulnék (egyetemen) megérne utána itt maradni? Vagy jobb lenne, ha kimennék külföldre?
1. Ahhoz, hogy BÁRMILYEN orvos legyél, előbb el kell végezni az ált. orvosit, utána lehet szakosodni.
2. A kardiológus és a neurológus NEM sebész.
A kardiológus,neurológus nem sebész.
De bármelyik akarsz lenni,először el kell végezni az általános orvosi egyetemet. Utána lehetsz valamelyik szakon legalább 2 évig rezidens,valamelyik kórházban. Ezután tehetsz szakvizsgát,és lehetsz sebész.
úgy értettem, hogy azon a szakon.
nem tudom ezeknek biztosan a magyar nevét ezért nem írtam. Angolul pl. neurosurgeon :)
tehát 12 félév általános orvosin + min. 2 év rezidensként
köszönöm szépen! :)
jó köszi már rájöttem, hogy hülyeséget írtam.
mind1 még van pár évem kitalálni, hogy mi leszek. :)
oké, utolsó kérdés :)
Nincs olyan egyetem, ahol németül vagy angolul lehet ezt tanulni?
oké köszi :)
akkor ennek majd utánanézek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!