Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha orvosnak tanulnék megbánnám...

Mucus98 kérdése:

Ha orvosnak tanulnék megbánnám? Jó szakma?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 10. 10:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha hivatásodnak tekinted akkor nem fogod megbánni.
2012. ápr. 10. 10:18
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha csak a pénz motivál, akkor megbánnád. Ha tényleg segíteni szeretnél másoknak, akkor valószínűleg nem. Itt Magyarországon az orvosokat egyáltalán nem tisztelik, így az a sztereotípia sem igaz, hogy megbecsült ember leszel ezáltal. Ellenben külföldön nagy becsben tartják az orvosokat, és ott még meg is fizetik őket már rezidens korukban. Nem kell egy halom hála pénzt bezsebelniük, hogy megélhessenek - nem úgy mint itthon. Én magam is orvosnak készülök, viszont én mindig is az akartam lenni. Bár való igaz, hogy én külföldre akarok menni, de hangsúlyozni szeretném, hogy nem a fizetés miatt, akkor is elhagynám az országot, ha csöves vagy akármi más lennék.
2012. ápr. 10. 10:34
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Remélem te akkor most kötlségtérítéséesen vagy és nem az én adóforintjaimból tanulsz és szöksz külföldre.
2012. ápr. 10. 11:11
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudnánk, hogy te megbánnád-e?

Én három éve gyűröm az orvost, nem bántam meg. Semmi más nem érdekel, imádom az egészet, minden vágyam, hogy orvos legyek. Jó orvos:)

Viszont azért pár dolog változott bennem, mióta elkezdtem.

Mikor felvételiztem, ill. elsőben még nagyon úgy voltam vele, hogy mindenképpen Magyarországon maradok. Akkor is, ha szar marad az eü, akkor is ha nem emelnek fizetést, akkor is, ha szarba se vesznek itt az emberek.

Most harmadévben már úgy vagyok vele, hogy nem vagyok mártír. Nem fogom magam feláldozni másokért. Én is szeretnék családot, normális életet. Nem kell milliós fizetés, de nem szeretnék 90 ezer forintból tengődni. Szenvedek eleget az egyetemen, fizetek is érte rendesen (mert bizony még államin is kegyetlenül drága a suli...).

Ha itt nem fogják megbecsülni a munkám, akkor ágyő Magyarország. Tanulok szépen nyelveket és ha itt nem tudok boldogulni, akkor keresek máshol munkát.

Segíteni szeretnék az embereknek, de beteg emberek máshol is vannak. Nem szeretném magam teljesen tönkretenni.

Lehet érte szidni, leszarom:D

Mellékesen megjegyzem, hogy a szüleim befizettek már annyi adót, hogy abból bőven futja a taníttatásomra.

2012. ápr. 10. 11:58
 5/13 anonim ***** válasza:

ma 11:11

Annyira unalmas már ez a "kinek a pénzén tanulunk" dolog. Legalább annyira, minthogy a magyar eü egy nagy kalap sz.ar. Mert mind a kettő nagy igazság.

De bizony, a te pénzeden tanulunk és megyünk külföldre. És amíg itthon nem változik a helyzet, addig ez így is marad. Szóval járasd a gyereked orvosira, és akkor a te családod is az adófizetők pénzét "lopja". Ha meg nem, akkor: így jártál...

2012. ápr. 10. 12:36
 6/13 A kérdező kommentje:

tiszta politizáló műsorxdd

ez a kérdés azt jelentené: meg lehet-e élni az orvosi szakmából úgy is h nem gürcölöm magam szarrá?? mondjuk én nem csak a pénzért szertnék orvosnak tanulni.. szeretnék az embereken segíteni is..:)

orvosi szakmából am melyik lenne a legjobb ágazat?? ( pl. agysebész..ez am nem nagyon ttetszik..)

2012. ápr. 10. 13:33
 7/13 anonim ***** válasza:

"meg lehet-e élni az orvosi szakmából úgy is h nem gürcölöm magam szarrá??"

Mindenhol dolgozni kell. Külföldön is k.vasokat kell dolgozni, csak ott megfizetik.

2012. ápr. 10. 13:41
 8/13 A kérdező kommentje:

ajjhhh..

minden szakmában kínlódni kell..igaz

akkor másfelől közelítek: mennyit kell rá tanulni?

40 éves koromig kínlódni fogok???!!

2012. ápr. 10. 13:44
 9/13 anonim ***** válasza:

Nah jó, ilyen hozzáállással tényleg ne menj orvosira.

6 év tömény tanulás, és utána sem lazíthatsz.

Ha neked ez nem jön be, akkor felejtsd el a dolgot.

2012. ápr. 10. 13:47
 10/13 A kérdező kommentje:

oh,köszönöm diszéreted..

ha ismernél nem mondanál iilyett...

de az emberek mind ilyenek

2012. ápr. 10. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!