Én turizmus szakon végeztem idén a Kodolányin. Munkát nem kaptam vele, de szerintem ez rajtam is függ, nem csak a diplomámon, illetve az iskolán, aki kiadta nekem a diplomát. Külföldre is próbáltam kijutni, de tapasztalat hiányában nem kellek sehova - és ez a pályakezdők legnagyobb problémája, nehéz az elindulás, semelyik munkáltató nem mer kockáztatni, betanítást vállalni. :/
Ha rátermett vagy és elhivatott, ha tényleg azt akarod csinálni és képes vagy áldozatokat is hozni érte (költözni, kevesebb bérért csinálni, esetleg pluszt is elvállalni), mindegy hol végzel, idővel elérheted a jó pozíciót, de persze ehhez olyan munkahely is kell.
A jelenlegi munkaügyi helyzetre jellemző, hogy mindenhol nehéz elhelyezkedni, ha pályakezdő vagy az a baj, ha nem szültél még az a baj, ha idős vagy, de messze a nyugdíj az a baj.. ha meg aktív vagy, túl a gyerekeken, egy csomó tapasztalattal a hátad mögött, nem vállalsz munkát annyiért, amennyit kínálnak :P
Hozzátenném a szakomhoz (turizmus), hogy borzasztó magas a túlképzés ezen a területen (is), több intézmény önti magából a 'közgazdász - turizmus - vendéglátás szakon' elnevezésű diplomásokat, illetve OKJ formában is sokan végeznek. Ennyire nincs igény, Magyarországon nincs kapacitás ennyi szakemberre a turizmus területén, a turizmusunk hanyatlik, sorba zárnak be a vendéglátó egységek, szállodák, utazási irodák, légitársaságok... szóval nem kell csodálkozni, hogy nincs munka :S
Amúgy én szerettem a sulit, nagyon jól képzett tanáraink voltak, segítőkészek és lehetőség is volt a tanulásra, fejlődésre, jó külföldi kapcsolatai is vannak és figyel a diákok igényire, eredményeire is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!