Befejeznéd a főiskolát, ha tudnád, hogy semmi értelme nem lesz?
Nemzetközi tanulmányok, Programtervező informatikus??? Én mit mondjak akkor a környezettannal? Én a helyedben befejezném, sőt ha lehetne már most azonnal cserélnék is veled, mert gondolom így már legalább addig eljutottál, hogy minimum egy nyelvet beszélsz felsőfokon, legalább megvan a lehetőséged lelépni...
Amúgy én simán abbahagytam volna a környezettant már az első év után, ha nem megy a hülyítés, hogy mekkora szükség van ilyen szakemberekre stb., de mivel kb. csak az utolsó évben kezdett nyilvánvalóvá válni (én barom meg előbb nem jártam utána), hogy ennek nemhogy a fele de a negyede sem igaz, így már én is befejeztem.
Végül annyit, hogy manapság csak akkor menj felsőoktatásba (egy-két szakot leszámítva), ha tuti jó ismerősöd van aki betesz valahová. Szülők erőltetik legtöbb esetben, mert még a múlt rendszerben élnek, aztán végül azzal szembesülnek, hogy az egyetemet végzett gyermek még annyira sem vitte mint ők és a futószalag mellett fog 3 műszakban megrohadni.
Az infósok minket, szociológusokat is lenéztek, az Eltén ugye egy épület a TTK IK TÁTK, a tátékások pedig a lenézett kaszt, a levegő, a hülyék. Szakon belül pedig a szocmunkások voltak a "legalantasabb" népség.
Egyébként mérnökként sem biztos az elhelyezkedés, van egy félbehagyott mérnöki szakom, a volt évfolyamtársaim sem tudtak mind elhelyezkedni. Aki el tudott, az is pl. építőipari termékekkel házal építőmérnökként. Mert egy mérnöknek jobban hisznek, hogy vedd meg ezt meg azt, mint mondjuk egy mélyvízbe bedobott Zepteresnek.(?)
12:
Még jó hogy lenéznek az infósok, tudod nekik nem csak abból áll az egyetem, hogy bemagolod és mész vizsgázni...
Emiatt is utáltam ezt a szakot, hogy a többség szerint "beseggelős jajdeokosvagyok-képző". Anno hallgattam az "okosokra" és átjöttem ide.
Van itt is info, matek, szigorlat is van belőle amin van szórás (mondjuk nem egy sziltan-szórás), a szakirányomon biológia is volt, de egy még inkább büfészak kommunikációval lehet többre viszem. Arról legalább tudják az emberek, mi az.
Egyébként van munkanélküli informatikus ismerősöm, pedig már Pestre is felköltözött, de még mindig semmi. Ebben az országban már semmi sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!