Szüleim nagyon szeretnék ha történelem master szakra mennék tovább tanulni. De én nagyon rosszakat hallottam erről szakról. Hogy nem lehet elhelyezkedni egyáltalán sehol meg ilyesmi. Hogy beszéljem le erről a szakról szüleimet?
Szerintem egyaltalan nem fontos hogy mit akarnak a szuleid!
Gondolkozz mar el ezen.Az egesz eletedre kihat majd ez a dontesed, hat donts bolcsen. Ne azt nezd hogy mit akarnak a szuleid vagy hogy mibe van tobb penz, hanem azt hogy mi az amit igazan szeretnel csinalni? A legjobb az ha az amit csinalsz oromet is okoz.
Kepzeld el hogy fog kinezni az eleted 20-30 ev mulva az alapjan amit most dontesz.
Szia. Ne haragudj, de megfoglak bántani, legalábbis nem fog tetszeni a válaszom. A politológia az ugyanannyit ér, mint egy töri master. Tehát azért ne válaszd, mert szerinted jobban jársz vele. Sógoromnak történelem és politológia diplomája van, kitűnőként végzett. Most egy telefonos cégnél dolgozik, csak azért, mert azelőtt közgáz szakközépbe járt. Sem ő, sem pedig a társai nem találtak még munkát végzettségükkel, így most próbál ledoktorálni, illetve nagy álma, hogy levéltárban dolgozzon, amihez felsőfokú latin tudás szükséges, szóval azt is tanulja.
Az angol az jó lehet, kérdés mit szeretnél vele. Nagyon jól járhatsz vele, ha párosítod egy nem túl gyakori nyelvvel, kínaival, arabbal vagy orosszal. Tolmácsként lenne munkád és keresni is keresnél (nem tudom, hogy ez lenne e a célod vele?), mivel egyre több a keleti cég itthon.
Viszont ezt a "3 nyelven beszélek" részt nem értem. Ha beszélsz egy nyelvet, akkor azért nem alapfokon vagy, hanem egy jó erős középfokon legalább, de inkább felsőfokon. Ne haragudj, de az alapfok az semmi.
Bocsi, ha megbántottalak, tényeket írtam le, döntsd el, hogy mi tetszik és mi nem.
Az angolt taníthatod magánban, mert én is azt teszem :) pedig még csak tanári végzettségem sincs, megvan a felsőfokom, illetve jól beszélem, meg a gyerekekkel is jól bánok. A németet azt vágom, hogy nehéz, mert német nemzetiségi tagozatra jártam, örülök, hogy megszabadulhattam tőle :D egyébként abban igazad van, tényleg dicséretes, hogy te legalább angolul jól beszélsz, a legtöbb ember ezt nem mondhatja el magától. Nagyon sokan megállnak a középfoknál és slussz passz (vagy még annyi sem, ugye ahogy írtad az eszperantót). Pedig hiány van az olyan emberekből, akik tényleg JÓL beszélnek idegen nyelveken. Én most a franciát meg az olaszt kezdtem el. Bár nem bölcsész vagyok, simán csak hobbi, mert szeretek nyelvet tanulni :)
A vallástudományról nem tudok nyilatkozni, csak annyit, hogy az engem is nagyon érdekel :D
Egyébként szerintem nagyon szép dolgokban gondolkodsz, kívánom hogy sikerüljön minden úgy ahogy te szeretnéd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!