KÉMIA VAGY BIOLÓGIA emelt?
Az előző válasz azért nem egészen igaz. Ott kezdődik, hogy nem tudjuk, hogy a kérdező hova is szeretne menni, tehát nem biztos, hogy a kémiával jobban jár. Másrészről meg nincs ilyen, hogy a biosz vagy a kémia könnyebb. Emelt kémián nagyon sok számolás van, viszont ha az megy, akkor egyértelműen az a könnyebb. Hogy miért? Mert emelt kémián be van határolva a követelmény, könnyebben fel lehet készülni rá. Ellenben a biosszal, ahova minden kell, több könyvből érdemes összeszedni az infókat, illetve még csak nem is a lexikális tudásra kíváncsiak, hanem annak gyakorlati alkalmazására. Ergo, hiába vágod be mind a 3 Mozaikos könyvet, még nem biztos, hogy a feladatokat is meg tudod oldani.
Azt válaszd amivel később jobban jársz. Ha egészségügyi irányba szeretnél menni (orvos, gyógyszerész, ápoló stb) akkor valóban a kémiával jársz jobban. De mondjuk egy TTK biosz szakon egyértelmű hogy inkába biosszal jársz jobban (már kémia ott is van).
a biosz nem nehéz, a kémia sokkal nehezebb.
A bioszt csak meg kell tanulni, míg a kémiát nagyon kell érteni, ott nem elég "bemagolni" a dolgokat. A gyógyszerészethez, pedig inkább kémia kell, de nagyon kell tudni
2. válaszoló vagyok.
7-es, nagyon nincs igazad! A 8-as jól megfogalmazta, bioszt nem magolni kell, épp ellenkezőleg. A biokémia és a genetika még egy dolog, de emelt szinten - ahogy korábban is leírtam - nem a lexikális tudásra kíváncsiak, hanem azok GYAKORLATI alkalmazására. Amihez rengeteget, de rengeteget kell gyakorolni, érteni kell az összefüggéseket. Hiába vágod be a két nagy fehér Szerényis könyvet, attól még nem fogsz tudni megoldani egy emelt érettségit. Nem véletlenül lettek azok a feladatgyűjtemények emelt szintre.
Válasz:
Igen egyetemen kémiát és bioszt tanultam minden mennyiségben. És biológiából érettségiztem.
Fő tárgyaim voltak:
biokémia, mikrobiológia, analitika, szerves-, szervetlenkémia....stb
tehát tapasztalatból írtam..
de ugye kinek mi....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!