Nappali vagy levelező?
Jövőre szeretnék jelentkezni a főiskolára idegenforgalom-turizmus-vendéglátás szakra.
Az érettségimet nem kereskedelmi területen szereztem.
Van egy bejelentett állásom már 1 éve.
Sokat gondolkodok, hogy nappalira vagy levelezőre jelentkezzek, meg hát ott van az is hogy állami támogatott, költségtérítéses stb.
Az érettségit levelező suliba szereztem meg, és nem volt valami egyszerű, bizonyos tantárgyak miatt.
A kérdésemre azért is nehéz saját magamnak választ adni, mert próbálok sok mindent felmérni.
Van állásom, van párkapcsolatom, és hát szeretnék majd családot is.
Nappalira ha mennék, nem tudnák dolgozni, párkapcsolat terén meg a családalapítás gondolatától és az összeköltözés gondolatától kerülnék távol.
Nem utolsó sorba szerintem dolgozni sem tudnák.
Levelezőn tudnák dolgozni, családi dolgokba is gondolkodni.
De azt nem tudom hogy mennyire lenne nehéz egy olyan szakon megállni a helyemet, amivel akkor ismerkedek először, ráadásul főiskolán.
Jó tudom hogy a főiskolán vannak laza emberek.
Ti hogyan döntenétek?
A kérdésed megválaszolása a te feladatod. Mérd fel azt is mit szól a munkáltatód ahhoz,hogy főiskolára akarsz menni. A levelező is konzultációkból áll. Főiskolája válogatja,hogy ezt hogyan oldják meg. Érdemes a választott helyen rákérdezni,hogy mikor van konzultáció, milyen formában. Én ahová jártam,ott havonta egy teljes hét volt hétfőtől -péntekig. Olyankor mindennap reggeltől estig volt óra. Tehát nem tudtunk dolgozni menni.
Vagyis 1 hét kiesés a munkából, amit nem szoktak nagyon tolerálni. Saját szabadságod terhére fog elengedni. Tehát nem lesz 4 évig nyáron nyaralás. Mert konzultáció, és vizsgaidőszak. Ma már nem igen van olyan hely ahol a munkáltatód vizsgaidőszakra tanulmányi szabit ad. Ha olyan helyed van ezt is mérlegelni kell. Ja és azt már még kevésbé tolerálják ha nem is a munkahelyed szakterületén tanulsz tovább.
az,hogy mi lesz a párkapcsolatoddal illetve család alapítás nem befolyásol szerintem. Butaság lenne.
Szia énis pont ezek az indokok miatt megyek most levelezőre. Bár még csak most érettségizem és kapcsolatom sincs. De hamar szeretnék gyereket és ezt szerintem nappalival nem lehet. Azt mondják nehezebb mint a nappali. De hajrá, ha valamit akarsz akkor ne hagyd magad lebeszélni róla. A lényeg hogy ezt érezned kell, mérlegelni és dönteni.
Hajrá levelezősök!! =)
Ha levelezőre jelentkezel, akkor nem kapsz diákigazolványt- sokkal többet kell majd fizetned pl. a bérletért. Nem hiszem, hogy az összeköltözést hátráltatná az, hogy nappalira jelentkezel. Nappali mellett is dolgozhatsz- alkalmi munka, vagy félállás...
Én is sokat gondolkodtam, hogy nappali, vagy levelező, végül a nappalit választottam, mert ismerem magam. Ha a levezőt írtam volna be, akkor ellébecoltam volna a tanulást. :$
De a Te döntésed, szerintem írj egy pro-kontra listát, beszélj valakivel (pároddal, anyukáddal), hogy ők hogyan látják a helyzetet, mit javasolnak, és végül dönts úgy, ahogy jónak látod.
szia!
Én pont a nehezebb tantárgyak miatt javasolnám a nappalit, mivel a turizmus elég kemény szak a pl. gazdmatek + statisztika miatt, én nappalis vagyok, és a tanárok azt mondják, hogy levelezőn sokkal nagyobb gondok szoktak lenni ezeknél a tárgyaknál, mint nappalin, nekünk is eléggé meg kell izzadnunk a 2-esért..
utolsó válaszolónak:
Melyik suliba jársz?
Hát én matekból nem vagyok jó, de azért nem mondok le erről s szakról, remélem felvesznek majd....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!