Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gépészmérnök, villamosmérnök,...

Gépészmérnök, villamosmérnök, vagy energetikai mérnök, ha nem tudok rajzolni?

Figyelt kérdés
A rajzzal mindig is nagy gondjaim voltak. Lehet, hogy nagy nehezen tanulható, de sok tehetségem nem lenne hozzá.
2012. márc. 21. 14:26
 1/5 anonim válasza:

Biztos,hogy rajzolnod kell ha a gépész/energetikai mérnök szakot választod! Ennek a 2 képzésnek majdhogynem közösek az alaptantárgyai,ami közé bele tartozik a műszaki rajz is, több féléven keresztül!

A villamosmérnökök szintén sokat rajzolnak, de az más jellegű.

2012. márc. 21. 23:49
 2/5 anonim ***** válasza:
én úgy tudom, hogy kockológia kell hozzá, de talán még plasztika is. attól függ melyik suli. de ezekhez csak térlátás kell nem rajztudás
2012. márc. 28. 22:34
 3/5 anonim válasza:
Én BME gépészt csinálom, rajzolni nem tudok, de a rajzfeladatok nem arra irányulnak(pl. eleinte van ábrázoló geometria, az a térlátásra alapoz, és szerkesztési technikákat, összefüggéseket tanít. Később műszaki rajz, az pontosságot igényel és leginkább a szabványokat és azok használatát ismerteti). Mivel a rajzokat precízen kell elkészíteni, amit leginkább csak eszközökkel (vonalzóval, körzővel, ellipszis-vonalzóval meg ilyenekkel) lehet, ezért ez nem igényel rajztudást, vagy bármiféle tehetséget.
2012. ápr. 10. 22:37
 4/5 masni1 ***** válasza:

Ne ez döntse el, hogy mi akarsz lenni. Ha mérnök akarsz lenni, válaszd a gépész kart, az mindenhez a legjobb alap.

Nem kell tervezőmérnöknek lenned és örökké rajzolnod. Én például üzemeltető mérnök voltam egész életemben.

Viszont, ha olyan gondod volt a rajzzal, hogy nem látod bele térben ami a papíron áll, ne menj mérnöknek. Sok szép pálya van még.

2012. ápr. 11. 10:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Van ám olyan mérnöki szak, amihez totálisan nulla rajztudás kell, pl mérnökinfó, de ez teljesen más szak...
2012. júl. 10. 01:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!