Mihez kezdjek ilyen érdeklődési körrel?
Hamarosan érettségiző középiskolás vagyok, akit alapvetően rengeteg dolog érdekel, de pontosan nem tudja mibe kezdjen bele. Először jó tanuló voltam, de amikor kezdődött a középiskola teljesen elhagytam magam, mert úgy tűnt semmibe nem érdemes belefogni, beszippantott a mentális nyomor ami akkoriban uralkodott(és talán most is, csak megtanultam, hogyan zárjam ki), de közben mégis szépen haladtam, csak rossz jegyekkel. Mostanra stabilizálódtam, felhoztam magam, visszatért az energiám, és olybá tűnik, hogy maradni is fog, de erős kétségeim vannak,
mert:
Erősen humán, filozofikus beállítottságú vagyok, aki akkor érzi jól magát, ha érvelhet, meggyőzhet és közben mégis segíthet az embereken, és aki szívvel-lélekkel beledobja magát 1-1 ügybe, hogy aztán este egyedül, vagy a barátjával/barátnőjével megigyon egy finom italt és átgondolja a nap eseményeit. Persze a pénz is érdekel, képmutató azért nem vagyok. Nem vagyok családcentrikus (csak a szexuális étvágyam mondható nagynak), szóval képes lennék 100%-osan a munkámra koncentrálni.
Szóval, érdekel a:
-pszichológia, -de rájöttem, hogy nem tudnám hosszútávon élvezettel művelni, mert nem tudnám kiélni benne a támadó, érvelő "agresszívabb" énemet.
-írás, -amiben nagyon jól ki tudom élni magam, és sokáig áltattam magam vele, de nem, nem pótolja a valóságot..
-a jog, nevezetesebben ügyvéd, -de rá kellet döbbennem, hogy a legizgalmasabb része az egésznek az érvelés, ami 80%-ban csak az esküdtszékkel működik, ami Magyarországon pedig nincsen. Alsó tagozatot pedig nem szeretnék játszani, ahol a tanárnéni (bíró) döntése attól függ, hogy reggel kiborította e a kávéját vagy sem.. még ha tudatosan nem is látná be senki sem, de egy emberre felelőtlenség döntéshozatalt bízni, az agy nem figyelmeztet senkit, hogy "hé, csak azért adsz ennek az embernek 2 év helyett 7-et, mert reggel felidegesítettek", nem, mindezt a bíró úgy érzékeli, hogy tiszta fejjel hoz döntést, pedig nem...
-érdekel még az egyéni vállalkozás lehetősége is, de persze ebben mindig van izgalom, ez szinte mindenkinek megmozgatja a fantáziáját.
Közeledik a döntés ideje és úgy tűnik nem tudok, mert minden általam érdekelt munkában van valami számomra megbocsáthatatlan hiba.
tegnap 22:18
Pont ezért mondtam, hogy csak esküdtekkel lenne értelme számomra egy tárgyalásnak, mert ott meggyőzhetnék. Figyelj, fontos az igazság és tiszteletben kell tartani a törvényeket, de engem az érvelés fogna meg és tartana az ügyvédi pályán és ennek szellemében élvezettel tanulnám a jogot, mert egyébiránt még érdekel is...
07:43
Nem hazudok magamnak..ebben van valami. A tanáraimmal akármikor vitáztam úgy fejezték be, hogy menjek politikusnak, bár szerintem ez inkább volt gúny.
A gátlástalanságról: Alapjában véve elég érzékeny vagyok, de ugyanabban a pillanatban durva is. Látva, hogy megnyílással, finomkodással semmire nem megyek (akár karrier, akár csajozás) kénytelen vagyok azt használni amiben erősebb vagyok...
Ugyanakkor, szinte semmilyen kapcsolatom sincs ilyen téren, körülöttem mindenki klasszikus családcentrikus, hiteleket nyögő ember, akiket kedvelek ugyan, de unatkozom közöttük, nincs semmi programom (egyébként vidéki város).
# 3/6
Nevezzük nevén a gyereket - a _manipulálás_ fog meg, nem az érvelés. Érvelni a normális bíróságon is kell, csak az a különbség, hogy sokkal kevésbé lehet manipulatív érvelési hibákkal boldogulni.
A politikusos válaszolónak igaza lehet.
1. voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!