Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Eredményt nyert államilag...

Eredményt nyert államilag támogatott képzést "lefújni" és pótfelvételire menni?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem egyetemre, és csak államilag támogatottra,3 alapszak és 2 felsőfokú szakképzésre, és most mégis az van hogy anyagilag tudnánk finanszírozni a költségtérítéses képzést. És ha engem felvesznek felsőfokúszakképzésre, de mégis ugye anyagi okokból mégis csak alapszakra szeretnék menni, akkor "lelehet fújni" a felsőfokúszakképzést, és részt venni a pótfelvételiben?

2012. márc. 9. 18:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Július 10-ig törölheted a jelentkezésedet, és azután pótfelvételizhetsz, de azt azért vedd számításba, hogy nem biztos, hogy meghirdetik azt a szakot, ahova menni szeretnél.
2012. márc. 9. 19:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Nagyon kevés az esély arra, hogy ez bejönne, főleg a mostani káosz jellegű felsőoktatás miatt. Ha meg tudnád adni, pontosan mi az a szak, akkor felvi.hu-n megnézném, és te is megnézhetnéd, hogy meghirdetik e pótfelvételizőknek is, abból, hogy mondjuk 6 éven keresztül mindig így volt, lehet saccolni, hogy talán idén is így lesz. De szakot a listádhoz adni már nem tudsz. Sorrendet rendezni,meg törölni a jelentkezést. Esetleg a keresztféléves jelentkezést kivárni, de ott sem életbiztosítás, hogy indul... És tudomásom szerint ilyenre nagyon kérelem vagy lehetőség sincs, hogy megfelelő indokkal változtathatsz, bár erről a felvi ügyfélszolgálata, az Oktatási Hivatal, vagy az Educatio adhat tájékoztatást.
2012. márc. 10. 11:28
 3/5 A kérdező kommentje:

1. Me-gék gépészmérnök

2. Me-gék villamosmérnök

3. Me-mak anyagmérnök

4. Me-mak energetikai mérnökasszisztens

5. Me-mak fémtechnológiai mérnökasszisztens

És igazából ugye ahogy leírtam a kérdésbe, szóval nem volt meg már tavaly se a pontom egyik alapszakra sem, de így már "sajnos" valószínű hogy felvételt nyernék valamelyik felsőfokúszakképzésre. Főként villamosmérnök alapszakra de a gépész is jólenne, fizetősre. és most tanácstalan vagyok, köszönöm segítséged!

2012. márc. 10. 16:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Ahogy nézem,mindig indultak pótfelvételin is. Ez persze nem garancia, de azt javaslom, hogy ha fel is vennének fsz-re, ne mondj le a célodról. Vagy végezd el az FSZ-t, az ugyanis OKJ-ként pluszpont, elvileg kreditet is vihetsz, ha utána mégis elmész gépész vagy villamosmérnökire, de ha egy év után otthagyod, mert újra felvételizel, addig is tanulsz valamit. Szerintem semmiképp se töröld a jelentkezést. Vagy nézz utána a keresztféléves képzéseknek. Miből gondolod, hogy kevés lenne a pontod? Sosem lehet előre megmondani. Még bejöhet ingyenesen is. Vagy az érettségit nyomd meg, és akkor ha a jegyeid nem is jók(ahogy nekem sem) érettségi duplázással sokat javíthatsz.
2012. márc. 10. 18:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm fáradozásod és válaszod! Azért nem szeretnék igazából FSZ-re menni, mert technikusival most végzek, és én úgy látom hogy ezzel egy rangba van egy FSZ. Szóval az érettségit se tudnám megnyomni, tavaly próbálkoztam másodjára matekkal, de sajnos nem ment már úgy mint 4. végén.
2012. márc. 11. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!