Valaki segíene?

Figyelt kérdés
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha valaki államilag támogatott fősulin vagy egyetemen tanul, akkor annak hány évet kell Magyarországon dolgoznia? Vagy egyáltalán bevezették ezt már?
2012. márc. 4. 16:55
 1/3 A kérdező kommentje:
Segítene akart lenni, csaak siettem.
2012. márc. 4. 16:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, hogy mostantól lesz. Tehát ha most érettségizel és mész tovább, akkor rád érvényes lesz. De ne kövezzetek meg, NEM vagyok ebben biztos. Én így hallottam. Szerencsére engem nem érint, én már lassan végzek, remélem visszamenőleg ilyet nem csinálnak. Elvileg a képzési idő kétszeresét, de ugye az eredeti képzési idő másfélszerese alatt KELL elvégezned a sulit.

Tehát pl. 4 éves mérnökképzésre 8 évet kell itthon dolgoznod. De ha nem sikerül 4 év alatt a suli, akkor sem baj, de maximum 6 év alatt el kell végezned. Akkor viszont gondolom 12 évet (?) kell ledolgoznod. Ezt sem tudom pontosan. Hogy akkor a te tényleges képzésed idejének kétszeresét kell ledolgozni, vagy a képzésed hivatalos idejét. Bocsi, ha nem túl hasznos :(

2012. márc. 24. 13:55
 3/3 A kérdező kommentje:
Ezt én is hallottam már. Engem nem zavarna úgyis mindenképp M.o-n szeretnék dolgozni és abba a szakámban is amit el szeretnék végezni. :)
2012. márc. 24. 14:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!