Mi a hozzám illő szakma?
Figyelt kérdés
Szeretem a történelmet, a matematikát, nyelvtant, irodalmat, de nem vetem meg a fizikát és a kémiát sem. Németet tanulok hamarosan már 10 éve aktívan, angolt 1 éve, spanyolt tanulgatok itthon.
A biológiát érdekesnek találom, de semmi ötletem sincs.
15 éves vagyok, szeretném mihamarabb eldönteni, mi legyen az életcél, hogy tudjam, miért küzdjek :)
2012. márc. 2. 21:45
3/6 anonim válasza:
Az egy dolog hogy 15 évesen szereted ezeket a tantárgyakat, ott még nem kell semmi komolyat tanulni, ott még mese minden. Majd 2-3 év múlva térjünk erre vissza :D Amúgy matek mindenhez kell, a többi meg az általános műveltség része, a nyelvvel munkavállaláskor szerzel előnyöket, esetleg ha külföldre szeretnél menni tanulni, meg nyílván könnyebben megérteted magad. A biosz/fizika/kémia/(föci) meg pont arra lesz jó hogy eldöntsd milyen irányba akarsz továbbmenni. Humán irányokat szerintem minden értelmes ember elfelejti, az azoknak van kitalálva akik nem konyítanak semmihez de a társadalomnak el kell őket tartania (jogász, bölcsész, politológus).
4/6 anonim válasza:
Kedves utolsó válaszoló, elég szomorú, hogy ez a véleményed a humán tantárgyakról és az ezzel foglalkozó szakmákról. Nagyon érdekelne, hogy vajon te mivel foglalkozol, hogy egy ilyen lenéző kritikát fogalmazhatsz meg. Arra is kíváncsi lennék, hogy hogyan boldogulnál pl.: a római joggal. :)
5/6 anonim válasza:
Szia!
Szerintem légy vasutas.
Én VASÚTIPARI-SZAKMUNKÁS vagyok.
6/6 anonim válasza:
#4: Római jogon a magukat humán tárgyakból prímának vélők 90%-a elbukik és csak kínkeservesen evickélnek át belőle valahogy az egyetemen, de gondolom ezzel te is tisztában vagy. Nem tudom, hogy van-e ilyen felmérés, de gyanítom, hogy pl. mérnökök vagy orvosok körében sem lenne sokkal rosszabb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!