Azonos pontszámnál mit vesznek figyelembe a felvételinél?
Pl. ha 30-at vesznek fel egy adott szakra és a 31, 32, 33-dik felvételizőnek is azonos a pontszáma, mit vesznek figyelembe?
Talán a többi tantárgy eredményét vagy esetleg azt a tantárgy eredményt amit szakközépiskolában tanult és olyan szakra jelentkezett. pl.informatika és nem ez volt a válaztott tantárgy.
Nézik a magatartást, szorgalmat, hiányzást?
én úgy tudtam, hogy régebbi számítás szerint, mikor valakiknek azonos volt a pontszámuk, pl 200 volt a létszámhatár, és a 200-tól 210-edik embernek azonos volt a pontszáma, volt olyan egyetem(a nagyobbak inkább) ahol felvették azt a plusz néhány főt, és azok vagy bebizonyították, hogy jók, vagy kiszóródtak.
De én elképzelhetőnek tartom azt is, hogyha mondjuk fizika szakra 5 embernek azonos a pontja, de csak 1 hely van már, akkor azt nézi az egytem, hogy emelt szinten érettségizett-e fizikából, volt-e versenyhelyezett stb, és lehet, hogy inkább felvesznek valakit ,akinek 85% a fizika emelt érettségije, mint egy másikat akinek 95%os a fizikája de az középszintű érettségi, ha a többi tényező miatt amúgy az összpontszámuk amúgy azonos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!