Kémiám nem túl erős-így gyógyszerészeti?
Tizedikes vagyok és jelenleg fogalmam sincs, hogy mi szeretnék lenni, a gyógyszerész viszont megfogott:) A baj csak az, hogy kémiából 4-es vagyok, viszont ilyen 3,6 körüli. Tehát gyengén. Igazából tavaly 4-es lettem, bár a tanár jóindulatán múlt, mert látta, hogy tényleg hajtottam. Félévkor 3-as lettem, azóta 4-es, 5-ösöket szereztem, így állok most 4,65-re.
Biológiát eddig szeretem, 5-ös vagyok. (orvos nem szeretnék lenni:))
17:18as
szerves, szervetlen, biológiai, fizikai, elektrokémia, analitikai, általános, radiokémia, környezeti, kolloidkémia
csak hogy tízet említsek..
Hát ha nem megy különösebben, de hajtasz, akkor be tudsz kerülni.
Viszont azért elgondolkodtató, hogy megéri e vért izzadni olyannal, ami nem megy, vagy pedig olyat tanulni, amit esetleg "kis ujjból kirázol"...
Akkor tegyük helyre azokat a kémiákat:
általános, szervetlen, kvalitatív analitikai, kvantitatív analitikai, szerves, fizikai, kolloid-, bio-, gyógyszerészi kémia, kémiai gyógyszertechnológia
De kémia előfordul sok más tárgyban is:
sejtbiológia, élettan, gyógynövény- és drogismeret, üzemi és parenterális gyógyszertechnológia, farmakológia, biofarmácia-farmakokinetika
Szia!
Én kegyelem-hármast kaptam kilencedikben általános kémiából (rühelltem is rendesen), aztán tizedikben megszerettem a szerves kémiát, nagyjából úgy álltam akkor, mint te most. Középszinten érettségiztem (+biosz emelt). Gyógyszerésznek jöttem és semmi gondom. :)
Még van 2 éved, az rengeteg idő. :)
Faktot gondolom fel kellett vennetek?! De anélkül is kellő szorgalommal megcsinálható( bár tény, erős alap nélkül tanácsos magántanár vagy fakt) Kémiánál a 2 szint között meg nincs nagy különbség. Javaslom nézd meg át követelményrendszert.
Számításoknál jóval nehezebbek vannak emelten, de ha gyakorolsz nem lesz gond. :)
Majd írd meg, hogy döntöttél. :)
Remek, siettem szóval a toldalékokért elnézést.
Nézd át és számolások :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!