Mit csinál egy geológus pontosan?
kíváncsi vagyok honnan veszi ezt a marhaságot az előző kommentelő:D
Egy geológus legfőbb feladta, hogy geológiai ismeretei segítségével (a Föld keletkezése és története, külső- és belső folyamatok, őslények, ásványok, stb.) felkutassa az ember számára fontos ásványi nyersanyagokat, a lignittől a kőolajig bármit. Persze a geológiának rengeteg ága van, a kőolajkutatástól a vulkanológián keresztül a paleontológiáig. Ha geológus szeretnél lenni, tudnod kell, hogy ezt a szakmát nem lehet helyben végezni. Rengeteget kell utazni, mert a kőolaj nem jön házhoz. A geológia nagyon fontos tudomány, így keresik is a szakmabelieket. Ez érthető, mivel egyre többen élünk ezen a kis bolygón, és az emberiségnek egyre nagyobb az energiaéhsége. Én most voltam gyakorlatozni egy kőolajkutató cégnél és csak pozitív válaszokat kaptam a kérdéseimre. Magyarországon is el lehet helyezkedni, a MOL-nál nagyon jól fizetnek és más cégeknél is. Bár én külföldön szeretnék próbálkozni vele, mivel odakint egy geológiai technikus többet keres, mint itthon egy diplomás geológus, persze azoknak sem kell szomorkodni, mert szép kis összegekről tudok. Szóval azoknak semmiképp se higgy, akik azt mondják, hogy nem lehet elhelyezkedni, és nem keresnek jól, mivel bennünk van a jövő!! Az emberek a geológusoknak köszönhetnek a szőnyegtől kezdve a falukat borító festéken át sok mindent, mert ezek a dolgok mint azokból az évmilliókkal ezelőtt elpusztul apró állatkákból vannak, amikből aztán kőolaj lett. :D :D
18/L és egy év múlva geológiai technikus, mivel már 15 éves korom óta ezt a gyönyörű szakmát tanulom! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!